torsdag 1 november 2012

Ruckel för 3,2 milj, nån?


Nej, det är inte detta ruckel, men igår var jag och Mackan och tittade på ett hus som var till salu i området Krokslätt på gränsen mellan Göteborg och Mölndal.
Ett fantastiskt läge med fin tomt och huset hade kanske varit fantastiskt det med en gång i tiden. Dock inte nu. En härlig luktblandning av fukt, mögel och gamla saker slog emot oss när vi gick in i huset. Vi gick ned i källaren för att kolla läget där, men jag fick snabbt gå upp igen, då mina luftrör började protestera, vilket är en god indikation på att det är att mögelskador och fuktskador där..

 Huset var perfekt i storlek för oss och inte så förfallet inomhus som man kunde tro, det bodde trots allt en gammal dam i huset i dagsläget och saker som el, vatten och värme fungerade ju. Mäklaren upplyste oss dock om att man troligen behövde byta hela taket med takstorlar och allt och dränera runt huset. Han kunde inte ens garantera att huset gick att få ordning på, kanske var det tvunget att jämnas med marken. Ganska riskabelt att köpa ett sådant hus.

Huspriserna i Göteborgsområdet har verkligen tappat proportionerna, bara för att det är cykelavstånd till centrum kan man ta hur mycket betalt för vad som helst, det är helt sjukt!
Det blir nog inget köp denna gång, men vårt sporadiska husletande kommer dock att fortsätta, vem vet snart kanske vi kommer att stöta på det där lagom förfallna huset som ingen annan vill ha, som ligger bortglömt, i ett lugnt läge, utan trafik 3 km från Avenyn. Drömmarna är i alla fall stora!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar