onsdag 14 november 2012

Odopad -om katten själv får välja!


Inte för att jag tror att någon misstänkt mig, så snabb är jag ju inte, men igår fick jag svar på mitt senaste dopingprov, taget på en cx-tävling i början av oktober. Det var negativt, vilket jag i och för sig inte är förvånad över överhuvudtaget. Det hade ju varit konstigare om inte varit negativt. Men med tanke på att idrottare de senaste åren skyllt på både det ena och det andra som orsak till positiva prov, kanske man inte ska vara allt för säker?  Kan man verkligen äta den där spanska salladen eller dricka det där konstiga kinesiska teet, till exempel? Nåväl jag känner mig ändå rätt säker på vad jag ska äta och dricka utan att få i mig icke tillåtna substanser.

Mitt råd är: ät bara kosttillskott och mediciner från apoteket och bara om ni verkligen behöver och se till att kolla upp att ev. receptbelagda saker inte finns på dopinglistan innan ni tar dem! Och måste ni äta en viss medicin, tex astmamedecin för att kunna andas optimalt -sök dispens.
Det är så jäkla onödigt om någon åker dit av ren okunskap, det är alltid DU, DU och ingen annan som ansvarar för vad som hamnar i din kropp. Glöm inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar