lördag 24 november 2012

20.

Det blev en 20:e plats på dagens Världscupstävling i Koksjide. Det är min bästa placering i Cyclocrossvärldscupssammanhang (fint långt ord, va?) och för min del tycker jag det fullt godkänt rent placeringsmässigt, då sand inte är något som brukar finnas särskilt mycket av på de svenska banorna. Särskilt inte så djup eller så många och långa sträckor som här.
Det som räddar mig på dessa banor är att jag varit en hyfsad löpare och har ganska bra flås.

Till skillnad från förra årets VM på samma banan fick jag den här gången en hyfsat bra start. Banan var lite annorlunda mot då och gick nu in på lerigt gräs ganska tidigt i stället för förra årets långa asfaltsraka. Detta gynnade mig, då farten blev lägre och det blev mer tungkört. Låg på placering 18-22 i början, och stabiliserade mig sedan på 20 och höll det till mål. Var grymt trött de två sista varven och tänkte på några ord som en spinninginstruktör på Olympic (träningscenter i Göteborg) alltid sa mot slutet av varje pass. "när du tror att du ska dö, så ler du och tar i lite till". Det hjälpte. Det hjälpte även att det fanns några svenskar i havet av Belgare som hejade på ordentligt, liksom råden från cyclocrossentusiasten Danny varje varv depån. Anton hade inte så mycket jobb med mig och Angelica, då våra cyklar fungerade utan missöden under racet.
Angelica gjorde en fin världscupsdebut och slutade några placeringar längre ned i fältet. Tidsmässigt var jag långt efter tätet, men det blir väldigt utspritt på banor som denna.

Ludde körde stablit i den tuffa U23-klassen och Mange kom in som 41:a, lite halvnöjd efter att ha pajat bakväxeln på ena cykeln. Det är helt otroligt hur snabbt herrarna åker i den där sanden, det ser ut som om det är en torr grusväg. Man måste se det på plats och testa att köra sandpartierna själv för att fatta det.

Nu tar vi det lugnt, det lär kännas i benen i morgon efter all löpning och släpande av cykel i sanden, men Mange har lovat en fin fika runda längs kusten, så det blir nog bra det med.
    
Fdj har en ganska kaxig buss, varför har inte vi en sån??

4 kommentarer:

 1. Långt och fint ord, men det blir ännu längre och finare med ett andra S på cykelcros+S! :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Får ändra det, hade visst lite för bråttom när jag skrev :)

  SvaraRadera
 3. Bra kört av er alla tre. Vi skrålade allt vi kunde och fick till och med oss lite locals i hejaropen. Ska försöka redigera ihop någon demonvideo av det jag spelade in oxå...

  SvaraRadera
 4. Kul :)Tack för att ni hejade!!

  SvaraRadera