tisdag 8 maj 2012

Blue Lines!

Blue Lines! Får en av någon anledning att tänka lite på Duran Duran-låten "White Lines"

De blå linjerna är tillbaka i stan. Det är alltså dags för Göteborgsvarvet. I runda slängar är 62000 anmälda till helgens halvmara, som är världens största deltagarmässigt. Ganska så coolt faktiskt. Själv har jag sprungit loppet flera gånger, även om det är många år sedan nu. Nån gång kommer jag att springa igen, men inte i år.
För övrigt springs det väldigt mycket i Göteborg. Idag var det Vårruset och nästan 20 000, damer, tjejer, flickor, tanter och käringar, rusade 5 km i Slottskogen. Fast rusa och rusa. Max 3% rusade kanske och övriga 97% lunkade runt på en strax under en timme för att få en pic -nickorg. Ja, ja, kan det får folk att motionera och hålla träningsmotivstionen uppe, så är det väl jättebra, även om jag ställer mig lite skeptisk inför evenemang som börjar med tjej-, kill- och liknande.    

Lite tekniskt, så att säga..

För min del blev det ett distanspass på förmiddagen i skogen. Jag körde fina stigar i Delsjön och sen Vildmarks- eller Bohusleden (lär mig aldrig inte vilken som är vilken) ut till Jonsered. Vissa delar har blivit väldigt svårkörda, som den ovan. För några år sedan kunde man köra här utan problem, nu var det svårt, minst sagt.

I morgon blir det lite träning på delar som ska bli sommarens SM-bana. Det regnar och ska regna i morgon, vilket i detta fall är bra, då de gubbar som brukar ha "spontana" träffar av tvivelaktigt slag på kullen där banan går, nog håller sig hemma.   

3 kommentarer:

 1. När du cyklar Bohusleden ut till Jonsered. Vart börjar du då? :)

  SvaraRadera
 2. Den här gången började jag vid Bertilssons stuga vid Delsjön. Körde över Ugglemossen och sen stigen längs med Öjersjö golfbana, sen över ett kalhygge och egter det kommer man till slut in på Bohusleden :)

  SvaraRadera
 3. Aha okej! Har alltid lyckats virra bort mig.
  Ska ge mig ut i helgen och hoppas på att jag hittar rätt nu :)

  SvaraRadera