torsdag 24 maj 2012

Backigt..

Afterbike på terrassen. Man kan ha det sämre med trötta ben!

Idag blev det ett distanspass på både väg och stig här runt Malmédy. Vi åkte bland annat förbi F1 banan vid Spa och tog en fika i samhället Spa. Äkta Belgisk cappucino, dvs kaffe med en stor portion vispad grädde ovanpå. Ska man ha en riktig cappucino med mjölk får man säga till, men eftersom vi inte kan franska och ingen kan engelska så fick det bli den inhemska varianten.  

Mackan hängde med och klagade lite till en början när jag drog in honom på en vägg till klättring inne i skogen. När jag gav löfte om utför och ovan beskrivna kaffe, blev det dock lungt och han hängde med bra hela passet. 4 timmar och 2000 höjdmeters klättring fick vi ihop och då hade vi inte ens ansträngt oss för att hitta backar, utan kört mer på måfå.

Vi hann även med att testa ett varv på helgens tävlingsbana. En riktigt, riktigt brutal bana har de fått till. Inte teknisk på det sätt som banan i La Bresse, men närmare 300 höjdmeters klättring på 5km långt varv, en av uförskörningarna slår nog rekord i kombinationen lång + brant i en tävling för min del. Riktigt bra och riktigt tuff. Tillsammans med värmen kommer det bli mycket svettigt på söndag. 

Just nu hoppas jag på ett åskväder, då det är extremt kvavt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar