onsdag 19 maj 2010

Värme!

Så äntligen lite värme i Göteborg! Det är kul att se hur folk blir som tokiga när det blir sol och lite varmt. Här ska fikas, joggas, gås i slottsskogen och glassas. Jag är precis likadan själv och har extremt svårt att sitta inne och jobba när det är fint väder. Det liksom gnager i hela mig och känns helt fel. De gånger jag tagit mig ledigt för vädrets skull har jag många gånger dock fått dåligt samvete istället. Vem är jag som tror att jag kan njuta av vädret egentligen? En vardag på kontorstid dessutom??


Igår jobbade jag som representant för ENERVIT i en Sportson- butik i Uddevalla. Detta i samband med att det var en specialkväll för mtb-tävlingen Grensrittet. Loppet lockar cirka 7000 deltagare, främst norrmän. Hade varit kul om vi kunde få ett sådant lopp i Sverige också. Jag tror cykelvasan är på god väg. Inte så mycket folk slöt upp, men de som var där verkade desto mer taggade.


På tal om värme, det som värmt mig mest inombords i dag var ett brev med förnyade recept från min Astma-läkare Nalle. Inbetalningskortet för receptförnyelsen hade en liten hälsning, se bild ovan. Nalle är professor emeritus i Lungmedicin, har fyllt 80 och jobbar fortfarande på sin privata klinik en gång i veckan. Jag träffade Nalle första gången 1997 och sedan dess har vi haft regelbunden kontakt. Nalle är en fantastisk person och enormt kunnig läkare inom sitt specialområde. Om alla läkare kunde vara som honom hade vi haft en fantastisk sjukvård. Jag har fått hans mailadress och uppmanats att maila när helst det är något. Han svarar i princip omedelbart. Han har förstålelse för hur viktig cyklingen är för mig och är genuint intresserad, även om han tycker att jag borde akta mig för de värsta branterna. Man skulle kunna tro att han lever kvar i en äldre tid vad gäller forskning inom området, men Nalle är snarare på framkant.


Jag bävar för den dag han bestämmer sig för att han ska sluta och gå i pension, även om han är värd det!!

/Adios!

2 kommentarer:

  1. Jag har inte hört något om att det skulle vara en specialkväll på Sportson i Uddevalla och jag är mycket cykelintresserad, det kanske var för lite reklam runt det hela. Lycka till Åsa på tävlingarna runt om i Europa

    SvaraRadera
  2. Hej Foxen! Jag tror att Sportson kan ha varit lite sent ute OCH gjort lite för lite reklam med marknadsföringen om denna kväll. Synd, för det var bra kväll.

    SvaraRadera