torsdag 13 maj 2010

Middag och tidsfördriv

I går blev det två leriga varv på banan i Gooik. Banan, som är ny för i år är mycket fin, slingrig, med en hel del singeltracks. ca 110 höjdmeter per varv och i detta underlag rätt tungkörd. Grämer mig över att jag inte kan köra den, men nu har jag sett till att få bra tränng de senaste dagarna, så jag känner mig faktiskt lite trött i kroppen.

Efter träning ängade jag eftermiddagen till tidsfördriv. Det bästa tidsfördrivet när jag är själv på tävling/läger är illustrator och min wacom-platta. Jag ritar saker, det kan vara vad som helst ibland direkt i Illustrator, ibland efter någon skiss jag gjort. Pennor och block följer alltid med på mina resor, även om de i bland aldrig används. Bilden ovan är en liten hyllning till en av mina sposorer, sm jag gjorde för ett tag sedan.
Just nu är det mycket blommor i huvudet, kanske för längtan till våren är så stor. Annars är det mest barnsliga figurer. Det som är mest frusterande är att det är svårt att få ordning på alla ideér och uppslag och renodla dem. Det finns massa idéer i huvudet som aldrig får ta form. Kanske är de inte tillräckligt bra och därför inte förtjänar att bli manifesterade, eller kanske är de just dessa som är bra, men att jag missar dem. Jag tror att många som gillar att vara kreativa är rädda för det. Att missa "the" idé. Att låta den passera.
Själv brukar jag se det jag gör som övning inför det där stora, den där fantastiska, ultimata skapelsen, som komemr bli precis som visionen jag hade (vilket förmodligen aldrig kommer att ske, men ändå..). Jag försöker att bli bättre.
Det är i alla fall ett oslagbart sätt att få tiden att gå. Oftast blir det bara nonsensgejer i alla fall.

Igår kväll var också jag tillsammans med Idit och Alex från Israel ute och åt middag. Att hitta ett middagställe på den Belgiska landsbyggden var inte det lättaste. Allt var stängt. Tydligen går man inte ut på restaurang så mycket i Belgien, förutom på pommesfrittesställena då förståss. Vi fick åka till Gerladsberben och hittade där ett öppet matställe. Det var trevligt med lite sällskap. Idit och jag stöter på varandra titt som tätt på tävlingarna i Europa, så vi kan uppdatera varandra om läget. Israelerna klagade på kylan, vilket är förståligt, då de har 35 grader hos sig just nu.

Idag blir det i alla fall hemfärd om det inte lyckats komma in något askmoln tills ikväll. Jag hade inte blivit förvånd.

Allt för nu

2 kommentarer:

 1. Tjena. Trevligt med lite kreativitet. Det är lite det som är signifikativt för MTBcyklister. De är kreativa. Att cykla i skogen kräver kreativitet. Snabba lösningar.
  Såg att du har med ett par Kettlebell i bilden.
  Det är världens bästa verktyg. Vad kör du för intervaller med dem?
  Www.ovning.se

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har inte kört jättemycket Kettlebell-träning, började lite i höstas och lagt in några enkla övningar de dagar jag kör styrketräning. Det är verkligen grym träning. Själv har jag opererat en axel och tyckte det var lite läskigt att göra vissa övningar. Men efter bara några gånger hade jag mycket bättre kontroll på tekniken och de muskler som stabiliserar. Kommer bli mer sånt framöver garanterat!!

  /Åsa

  SvaraRadera