torsdag 2 juli 2015

Bra dagar!Har varit några riktiga superdagar här i bergen och så har även Dick och Catarina från Götet hittat hit. Måste säga att Livigno har visat sig från sin bästa sida för dem, det har nog aldrig varit varmare än nu under de många gånger jag varit här. Förra året snöade det ju några gånger och vissa dagar var det inte många grader. Idag har det varit uppåt 27 grader i skuggan. I resten av Europa råder ju värmebölja, så jag är glad att jag är här uppe. Det räckte att komma ned halvägs till Bormio idag för att känna på helt annan hetta. Det är precis lagom varmt här, jag är nöjd. Igår kom till och med lite åskregn, men det var ändå varmt. 

Har ägnat en eftermiddag åt teknikträning i Motolino Bikepark, kört ett pass med Catta på och idag kört ett långpass på egen hand. Under passet hände något märkligt, jag fick sällskap av en vallhund som dök upp från ingenstans. Han var inte särskilt sugen på att hälsa eller bli klappad, men han sprang 50 meter före mig hela tiden i fler a kilometer. I en utförslöpa körde jag ifrån honom, men sen kom han som ett jihu igen. Försökte vänligt få honom att gå hem (var han nu bodde någonstans, hur som helst förstod han nog inte svenska ändå), men han gav sig inte. Han verkade väldigt varm och andfådd och plötsligt sprang han och la sig i en bäck och drack. Det var väl bra det. Efter ett tag rullade jag helt enkelt ifrån honom då det blev längre utför. Hoppas han sprang hem, det var väl hans marker som han höll koll på!


 Bikeparken och den nyaste slingan. Grym!Troligtvis världens minsta häst? Som men medelstor hund ungefär.


Här ville jag köra ned, men det fick man inte så klart... 

Ett favoritfik och poppis cyklistfik vid Cancano-området. Man kan övernatta där med för en 
billig penning,

Dagens roligaste skylt. Hastighetsbegränsning på stigen pg av arbete med en bro som rasat.  Det är bara det att den som ev. skulle klara av att köra i 30 just där borde få ett pris. Det är i princip omöjligt.
1 kommentar:

  1. 30-skylten kanske varnade för 30 meters drop istället :)

    SvaraRadera