onsdag 8 juli 2015

Bikepark och Alpmil!


Vädret har varit 26-27 grader och sol konstant fram till nu. I natt brakade dock värdens åskväder lös, med blixtar som kom oavbrutet varje sekund. Det var häftigt, för man kunde se att de närmade sig successivt. Försökte ta kort på blixtarna, men det gick såklart inte. 

Har tränat på bra de senaste dagarna. Igår blev det intervallpass och Mottolino på eftermiddagen. Man kan tro att det bara är att åka med cykeln i bikeparken, eftersom det är utför. Men det är riktigt jobbigt. Kanske inte att pulsen är så jättehög, men man får jobba med kroppen särskilt axlar och rygg, men jag tycker det känns en hel del även i vader och sätesmusklerna. Dessutom måste man vara fokuserad hela tiden och sånt blir man också trött av. Jag fokuserar inte främst på att åka så fort jag kan, utan mer att hitta bra flyt och köra avslappnat. Hittar man det flytet och den avslappnade körningen brukar snabbheten komma på köpet. 

 Här ser ni hela filmsnutten
 Klicka för att se hela filmsnutten!

  
Sen det här med långpass, man kommer inte så många mil på 5 timmar här som hemma. En alpmil kan vara allt från 15 min till 1 timme, ja, till och med mer än en timme om det vill sig riktigt illa. Klättringarna är hårda och långa och man får kämpa för varje kilometer, å andra sidan kan man avverka massor av kilometer på kort tid när det går utför. Puslen blir ojämnare på långpassen här, klättringarna blir mer som jättelånga tröskelintervaller.

Just nu regnar det, men i eftermiddag och i morgon blir det (förhoppningsvis, om vädret blir bättre) guidning av några killar och lite teknikträning. Ska bli skoj. På fredag är det dax för hemfärd, inte lika skoj. Fast jo, det är ju kul att komma hem också.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar