lördag 17 maj 2014

BeMc dag 2. Tuff dag och en 3:e plats!


Idag hade jag det slitigt. Eller ca 1 timme var det faktiskt ganska bra men övriga 4 handlade om att övertala benen att fortsätta köra på. Kom iväg bra och låg 2:a men blev snart ikappåkt Alice Pirard och orkade till slut inte hänga med henne och den grupp hon låg i. Benen gick inte särskilt fort och jag kände att jag blev lite ofokuserad och gjorde onödiga misstag. Det var blåsigt på de öppna fälten vi körde på (igår nästan enbart i skogen, så vinden var mindre avgörande) och jag hade svårt att hänga med i någon av de grupper som swichade förbi tillsynes skitpigga. Stundtals kändes det som om det bara var jag som var så här trött. Det var dåligt uppmärkt på denna etapp och jag lyckades även att köra fel väg en gång. Tappade väl inte mer än några minuter på det, men det var lite onödigt. Det var dock fler som körde fel på olika ställen så det var nog inte mig det var fel på. Hur som helst, jag höll min 3:je plats i mål så det var skönt. Fantastiskt support av Ignance igen. Leran var djup och lös på sina ställen, så cykeln var näst intill oigenkännlig i mål och man hörde redan efter en och en halv timme hur kedjan var snustorr eftersom all olja hade spolats bort i leran. Man riktigt känner hur det sliter när kedjan är torr och rasslar. Tycke faktiskt lite synd om cykeln som fick åka osmord i 3 och en halv timme.
Nu är jag riktigt trött. Kanske jag inte är nån etappåkare egentligen utan mer "endagsspecialist" som man hade sagt i landsvägssammanhang? Jag vet inte, men det här med etapplopp är lite som att springa marathon, när man precis gått i mål säger man "aldrig mer". Sen går det några veckor och så blir man sugen igen. Lustigt är det!

I sammandraget ligger jag nu 3:a och har ca 4 och en halv minut upp till 2:an. Ghita som leder är alltför överlägsen, hon mosade oss idag! I herrklassen leder Tom Meeusen fortfarande.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat som vanligt! :-) kom ihåg att ingenting är omöjligt, allt kan hända ;-)

    SvaraRadera