måndag 12 maj 2014

2:a i Varde.


Det blev en 2:a plats på gårdagens race i Varde. En riktigt fin bana med flera byggda sektioner och små drops, med A och B-linjer. Det var lite småhalt nät jag testade banan på förmiddagen efter ihärdigt regn kvällen innan. Det sandiga underlaget gjorde dock att det torkade upp snabbt och att det var lite blött var snarare bra för underlaget. På startlinjen var ca 15 damer, från Danmark, Finland och Sverige och däribland Annika Langvald som krigar om topplaceringar i Världscupen. Mot Annika var inte mycket att göra, hon är helt enkelt en  mycket snabbare cyklist en mig och de andra. Hon drog frän start och själv tampades jag med en finska och en annan danska, men fick en lucka på första varvet då danskan missade i A-linjen uppför, där jag var smart och valde B-linjen med bättre grepp. Luckan utökades lite för varje varv och i mål var jag 2:a med ganska god marginal. Tyckte det kändes ok under racet men inte mer. Gjorde en del klantiga misstag och spårval. Lite bättre rekning av banan hade nog varit på sin plats, men pausen mellan klasserna när rekning var möjligt var så kort så jag hann inte mer än att stressköra ett varv utan att "köra om" vissa partier om gått halvbra på träningen. Bra teknik och fartträning blev det i alla fall.

Nu är jag på väg hem igen till Götet och jag lyckades givetvis köpa tågbiljett hem till fel dag. Inte ombokningsbar, det blev till att köpa en ny för rätt dag. Så det blev en dyr hemresa från Skåne. Tur att man fick lite prispengar på racet. För det är ju just precis det man vill lägga sina prispengar på, att köpa dubbla tågbiljetter.

Nu håller jag på och försöker styra upp nästa helgs tävling. Det blir lite omständigt i och med att jag åker själv. Jag bävar mest för hur jag ska ta mig någonstans utan bil i Belgien, men det ordnar sig nog.


3 kommentarer:

  1. Grattis till ett bra race :-) mindre bra med tågbiljetten men det är smällar man får ta ;-)

    SvaraRadera