söndag 18 maj 2014

2+3+3= 3Idag var det så den tredje och sista etappen av BeMc. Ca 88km och 2600 höjdmeter.
Jag startade dagen med att att må ordentligt illa och få upp en gel jag försökte trycka i mig under uppvärmningen. Jag har gjort de under de etapplopp jag kört och vet inte riktigt vad det beror på. Jag överäter inte direkt, har snarare svårt att äta stora mängder mat, vilket är ett problem i etapploppssammanhang, då det går åt mycket energi men jag är inte så hungrig. Just på detta lopp fick vi inte heller tag på extra Enervitprodukter, som jag använder och vet fungerar bäst för mig och min mage. Det finns knappt att få tag på i hela Belgien, då de främst säljer sina inhemska produkter, blev jag upplyst om så vi var tvungna att hitta nån ersättningsprodukt och jag kan säga att den fungerade så där. Jag mådde bättre av att dricka bara CocaCola än just denna dryck. Enervit is the shit helt enkelt!

Trots illamåendet kändes resten av kroppen faktiskt ok. Jag hade en plan att gå ut mycket lugnare än jag egentligen ville. Gapet ned till 4:e plats i totalen var stort och målet var att behålla pallplatsen. Det verkade som om alla höll tillbaka och starten var betydligt lugnare än tidigare dagar. Låg på en 2:a plats ett tag men lyckades köra fel på ett ställe och då kom Alice ikapp och gick förbi. Var väl några minuter bakom och tänkte att jag kör i mitt eget tempo. Plötsligt såg jag att jag inte alls var så långt bakom ändå. Tuggade på och plötsligt märkte jag att sadeln satt lite löst så jag stannade och drog åt skruven. Fick stanna ytterligare en gång och dra åt och när det var tre kilometer lossnade den helt och jag hade tappat en del av det som höll ihop allt. Som tur var var det nästan bara utför kvar så jag valde att stoppa sadeln i fickan och rulla sista biten in i mål. Det blev en 3:je plats, ca 2 minuter efter 2:a Alice och en 3djeplats totalt. Är glad att jag inte tappade sadeln tidigare. Hade varit jobbigt att stå och trampa i flera mil. Om man ska ge nån negativ kritik över loppet så var väl det att det på många ställen var dåligt uppmärkt. Många körde fel, kortare eller längre sträckor, vilket är tråkigt. När man är trött blir man ju lite extra korkad och riskerar att missa markeringar ändå.

Jag tycker ändå jag kan summera ett bra race, med en riktigt bra förstaetapp och fantastisk support med langning och cykelmek under racet.  

Nu är jag tillbaka på Skavsta flygplats och ska ta flygbuss till Linköping och sen förhoppningsvis hinna med en SWEbus till Göteborg 01.30. Hoppas verkligen flygbussen inte är försenad, en natt i Linköping är inte något jag är sugen på just nu.


2 kommentarer: