onsdag 11 april 2012

Mitt inlägg i kostdebatten...

Creme Brulé med blandade bär från Restaurang Cyrano. Tack för den!!

Det är HCHF-kosten som är inne nu, allt annat är helt ute... Detta är det man blir snabb av.

Skämt å sido, för min del handlar mat mycket om att det ska vara gott och att den ska få en att må bra även i själen. Jag vägrar att äta mat som jag tycker är äckligt bara för att den råkar vara nyttig.
 Kroppen och inte själen heller för den delen, är i mina ögon inte något som ska tuktas, den blir inte bättre eller snabbare av att få olika typer av straff (tex straffträning, svältdiet, elaka tankar om sig själv mm). Ta istället hand och vårda din kropp ömt, du har bara en. Givetvis funderar inte denna filosofi alltid, ibland blir man verkligen arg på sig själv av olika anledningar, men man kan ju i alla fall ha det som mål och sträva efter att behandla sin kropp och sin själ på rätt sätt.

Det betyder ju givetvis inte att det är bra att leva på creme brulé bara för att man tycker det är gott, men ibland är man bara värd det! Och det finns ju massa saker att äta som är både nyttiga och goda som kan ätas mellan bruléfrosseriet... 

Imorgon blir det upp i ottan och flyg till Frankfurt och sedan vidare till Houffalize!

2 kommentarer:

 1. Ja! Bra!
  Mår inte själen bra så spelar det fan ingen roll vilken diet eller träningsbestraffning man utsätter sig för.

  De tre viktigaste punkterna i vårda-din-kropp-skolan(enligt mig):
  1. Tyck om dig själv
  2. Sluta stressa
  3. Bry dig inte om sånt du inte kan påverka

  Lycka till i Houffalize!

  SvaraRadera
 2. Tack :)
  Tyvärr är det vanligt att särskilt uthållighetsidrottare, straffar sig själva när det gått dåligt, när man i själva verket behöver vila..

  Dina punkter är bra. Som människa klarar man ju kanske inte alltid av att leva efter det, särskilt det där med att inte lägga energi på saker man inte kan påverkar tycker jag är svårt, men man lär sig :) Och genom att bli medveten om punkterna, blir det ju bättre!

  elitidrott är inte alltid snällt mot kroppen heller, och då tänker jag att man får försöka ge sig själv extra omsorg när man kan :)

  SvaraRadera