söndag 22 april 2012

Uppåt, framåt, 12:a i Munsingen

Jag lyckades slita till mig en 12:e plats på dagens bundesligarace i Munsingen. Racet kändes oändligt mycket bättre i kroppen och framför allt benen än förra veckan i Houffalize, även om det var minst lika kallt idag som då. Jag kom iväg bra i starten, men sedan fick jag någon slags svacka och hamnade längre ned i fältet. Efter det kom det en regnskur och då var det som om jag tände till och kroppen och huvudet började fungera bättre, även om kylan från regnet gjorde riktigt ont i benen. Banan blev riktigt hal och slirig på sina ställen, men Rocket Ron-däcken gjorde dock stor nytta och jag hade förhållandevis bra grepp över rötterna. Började tänka att det var en cyclocrosstävling istället för ett XC-race och då blev kurvtekniken lite bättre den med. Till slut lyckades jag köra ifrån den tjej jag låg och tampades med och fick därmed 12:e platsen i mål. Det visade sig sedan att hon var en riktigt duktig, tysk cyclocrossåkare, så det var ju kul. Övriga svenskar körde överlag bra, så det var muntert bland de flesta på hemvägen. Alla resultat finns HÄR (om man letar lite)!

Jag kan inte vara annat än nöjd med racet, då jag gjorde vad jag kunde körde utan att göra alltför dumma spårval. Nu hoppas jag att trenden håller i sig! Ett orosmoment är dock att jag nästan inte druckit något under de senaste två racen. Nog för att det varit kallt båda gångerna, men 2 halva halvlitersflaskor och en Enervitene.liquid är i minsta laget tycker jag. Där får jag försöka att skärpa mig.

I morgon blir det en lugn dag med återhämtning, vi är kvar i Freiburg även kommande vecka innan nästa tävling i Heubach. Hoppas på lite varmare väder. Vi hade regn, halvstorm, sol och hagel under tävlingen idag, så det var ingen ordning alls rent vädermässigt. Hoppas den som bestämmer det skärper sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar