torsdag 2 oktober 2014

Nya fina!De flesta har väl sett det på Instagram och Facebook redan, men min nya cross är klar! Den känns kanon. Känner att jag sitter som en smäck på den och då den är lite mindre än mina tidigare crossar är det lätt att komma av och på. Nu behöver jag bara köra in mig lite mer på den och göra lite småjusteringar.  Men visst är den väldigt fin?!

För den som undrar är den specad så här:

Ram: Haibike, Noon RX,, storlek 48.
Hjul: American classics Carbon 46 Tubular disc
Drivpaket: SRAM CX1
Bromsar: SRAM CX1
Sadel, styre och styrstam: Vincents (Allebike)
Sadelstolpe: Haibike Flex-Post 31,6
Däck: Vittoria (ska bytas)
Pedaler: Shimano XT (ej i bild)

Vikten vill ju alla veta, men jag har inte vägt den än. I originalutförande (med Shimano Ultegra och enklare hjul) ska den väga 7,9 kg och den här har lättare komponenter och hjul. Känns stabilt!

Idag ska jag köra teknikträning. Har känt mig lite halvkrasslig efter förra helgen och Mackan är dyngförkyld. Osäkert hur vi gör med första SWE-cup i helgen. Jag har några viktiga tävlingar efter den helgen så det kanske är bra att ta det säkra före det osäkra. Jag är vis av erfarenhet från VM då jag körde krasslig och blev sjuk till och från i en månad efter. Känns onödigt att få något sådant i början av Cyclocrosssäsongen.

Och just det, jag ska fixa en ny header till bloggen, då den gamla börjar bli lite inaktuell.

7 kommentarer:

 1. Sweet, grymt fin ju! Du kommer vinna ALLT nu...! =)

  SvaraRadera
 2. Kommer att gå snabbt i år. Braaaaap!

  SvaraRadera
 3. Super! Men varför xt-pedaler dom är TUNGA? XTR har ju samma fina funktion men väger så klart mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. XTR är för det första ca 40% dyrare än XT ;D (det drar iväg när man har två crossar och en mtb). Dessutom är det jättemånga som menar att XTR-predalerna varit svårare att komma i och mer "problem" med rent allmänt (åtminstone tidigare modeller). Det skiljer 33 gram mellan XT och XTR, det är inte så mycket tycker jag, när resten av hojen är så lätt. Har tidigare kört Candy -"äggvispar" i flera år, och de är lättare än både XT och XTR, men fick problem med hälsenorna på grund av att de glappade så mycket i sidled. Det finns många andra ställen som man kan spara gram på om man nu vill det! Pedaler är väldigt mycket en smaksak, som tex sadlar :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera