måndag 13 oktober 2014

2:a i CX-premiären!

Foto lånat från the Summut MTB Mer bilder här!

Det blev en 2:a plats på gårdagens cyclocrosstävling i Danska Helsingör. En riktigt bra bana, som var snabbkörd, men med en tuff asfaltsbacke och en trappa med backe. I starten drog Annika Langvald, unga supertalangen Ida och jag iväg och fick rätt snabbt en lucka till de övriga. Vi låg i hop ett tag, men sen ryckte Ida och vi blev spridda. Jag låg 3:a ett tag, men lyckades jaga ifatt Annika igen och kom om henne i trappbacken. Fick en lucka rätt snabbt och utökade den till mål, men orkade inte jaga ifatt Ida som var stark och vann på ett snyggt sätt. 
Är riktigt glad över räjset, då jag hittills inte kört många pass på crossen och för att det var första räjset på säsongen. Jag hade också lite tur, när jag kom i mål visade sig att en rätt kraftig pinne kilat in sig i bakhjulet, jag tyckte att det var nåt som lät, men trodde det var bromsen som behövde justeras efter som cykeln är helt ny. Det hade kunnat bli riktigt dåligt både för mig och hjulen om den pinnen kilat in sig annorlunda..
Cykeln funkade kanon, däcken var också kanon (Typhoon). Känslan var bra, lite finslipning av mig själv behövs nog, men det kan man ju råda bot på.

En sak har jag dock kommit fram till, jag måste få tag i två 11-32-kassetter (11-delat) och gärna innan nästa tävling i Valkenburg, 11-28 kommer att bli bra tungt på de backiga banorna. Det blir väl det man får lägga prispengarna på. Nån som har någon som ligger och skräpar hemma? hör av er! 

Idag är nere på Österlen, ska tvätta cykel, plocka äpplen och leta efter katten. Hur länge kan en katt vara försvunnen och ändå komma hem, undrar jag. 4 kommentarer: