onsdag 22 oktober 2014

Nacht van woerden!


Denna resa har verkligen bjudit på vädermässiga kontraster. I söndags 25 grader, vätskebrist och shorts & linne efter racet. Igår bjöds vi på väldigt olika slags väder i Woerden. Regn, kyla, storm, jättestora hagel och kraftig åska. Ett riktigt crossspektakel!
Mötte upp Ignace, körde några varv på banan när det var ljust. Min ena pedal lyckades lossna och gå sönder under träningen, så jag fick låna Ignaces pedal. Tur att det hände innan racet i alla fall. Banan var på gräs och asfalt, med med ett mindre sandhinder. Ganska likt en Sverige-bana med många kurvor och ganska smal på sina ställen. Banan var både snabb, på grund av asfaltspartierna och sugande på lerpartierna (där det en gång varit gräs som sagt). Det var ett stort startfält på damsidan, med många stjärnor från världscupen. Ösregn vid uppropet i startfållan. Mackan var där med paraply som tur var. Fick en halvok start, men lyckades komma förbi en massa i första kurvorna, där det blev lite stopp. Var uppe på en 7:e plats under 1:a och 2:a varvet, men blev sen ikappåkt av ett litet gäng cyklister. Det blev slirigare och slirigare på banan, men som tur var körde jag med cykeln med lerdäck och behövde inte byta den under racet, eftersom leran regnade av rätt lätt. Var riktigt trött och höll på att tappa greppet i de sista kurvorna innan mål och några tjejer bakom var nästan ikapp, men lyckades springa fort på ett parti och sen få till sista biten mot mål på ett bra sätt och gick i mål som 10:a eller 11:a, det var inte läge att kolla resultatet just då, eftersom det började storhagla. Det var bara att försöka ta sig till Ignances varma husbil så fort som möjligt och få av sig lerdräkten.
En snabb dusch innan Mackans race och sen fick jag hjälpa honom vid starten. Mackan startade vid 22.10 i Masters/amatörklassen. 91 st anmälda och Mackan hade nr 91 på grund av sin efteranmälan. Han fick starta bland de sista, men är riktigt bra på att ta sig fram bland cyklister, så han låg 35:a redan på första varvet och slutade sedan 21:a. Riktigt bra kört!
Det här med kvälls/nattcross är riktigt kul. De hade satt upp stora lampor längs med hela banan, av den typ som man har på fotbollsplaner mm. Man såg riktigt bra. Jag hade föreställt mig att det skulle vara partier på banan där man inte se ordentligt och därmed få cykla långsammare än vad man egentligen ville, men så var det inte alls. Något att ta med sig hem kanske? Fast hemma får det ju absolut inte bli något uppkört gräs eller ens synas efteråt att det cyklats på något så konstigt som gräspartier inne i stan, så då blir det ju svårt. Här är festen och tävlingen det viktiga, gräs som förstörs är ett mindre problem som man kan fixa till sen.

Inga bilder från racet den här gången, men det kanske kommer senare!

Nu ska vi åka hem.

10 kommentarer:

 1. Kul, grymt kört av både dig och Mackan. Det där med natt/kvällscross vore ju hur ballt som helst, sedan håller jag med om det där med uppkörda gräsmattor, ge dom en vinter så har dom hämtat sig bra igen... Ser inte problemet jag heller...!

  SvaraRadera
 2. Grymt kört, och låter som en superrolig idé! Tänk att fixa sån belyst bana här hemma... Gräset kommer och går, tävlingsminnen består! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krävs ju lite resurser, men det hade varit kul och öppnat möjlighet för tävling även på vardagskvällar!

   Radera
 3. Cool Asa, riding in NL for a few weeks or also Belgium? Nacht van Woerden went a bit ok as I understand? How are you doing?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Niko! Im back home now but coming to Belgium For Koppenberg cross and Zonhoven :) Nacht van Woerden was an ok race for me, it was quite tight in time in front of me. Weather was crazy, but i like bad conditions! Hope to see you in some races :)

   Radera
 4. Bra kört av er båda två! Grattis! :-D

  SvaraRadera
 5. http://www.budstikka.no/nyheter/denne-fotballbanen-er-ubrukelig-1.8627939 Så du menar med uppkörd gräsplan?

  Bra kört! Kul att Markus kör med. Living the dream :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oops! Ungefär så, fast man behöver ju inte köra på en fotbollsplan :)

   Radera