måndag 27 oktober 2014

Trappträning.

De flesta som bor i Centrala Göteborg känner till den. Megatrappan upp till Skansen Kronan. Jag vet inte exakt hur många trappsteg den är då jag alltid tappar bort mig ungefär halvvägs. Men minst 150 steg är det nog. Jag har länge tänkt att man skulle arrangera en extremcross, där både trappan och serpentinvägen på andra sidan ska vara med. Mackan tycker att trappan bara ska vara med i starten, jag tycker att den bör vara med under varje varv Annars blir det väl för mesigt? Tänk er 6 varv och trappan med på varje varv. Den är tyvärr lite smal, men extremcross är ju alltid extremcross och kanske inte behöver följa alla regler?

I alla fall, så körde jag trappträning i trappen igår (med löparskor och utan cykel). 5 gånger upp, gång ned. Man tycker att man börjar löjligt lugnt, men på slutet av trappen orkar man ändå knappt lyfta benen till nästa steg. När det gäller cyclocross är just trappor något jag tycker är jobbigt. Jag har korta ben, vilket är en nackdel. cyklister som är långa och som jag är ungefär lika snabb som i andra moment, swishar förbi mig i långa trappor med sina långa ben. Därför behöver jag träna på det. 

Efter trappsessionen var benen som gelé, jag joggade hem och satte mig på Monarken och skulle köra några intervaller. Det gick inte alls bra, fick köra med mycket lättare belastning än normalt och det kändes ändå skittungt. Fick ändå till några hyfsade 1 minutersintervaller. Slutsatsen är att trappträningen är grymt jobbigt för benen.    

Ikväll blir det spinning, numer jobbar jag ju på SATS, efter "sammanslagningen" av ELIXIA och SATS. Det var ett tag sedan jag instruerade, så det ska faktiskt bli skoj. Hoppas på mycket folk. 

2 kommentarer:

  1. Åhh jag hade gärna kört en extremcross där för jag är snabb i trappor och självklart skulle man köra alla 6 varv uppför trappan för det hade jag tjänat på. Det finns en galen trappsektion hemma också och jag funderar på att köra den på lördag, men nerför med mtb och Go Pro på bröstet, en annan form av träning :)

    SvaraRadera