söndag 20 oktober 2013

Världscup i Valkenburg - Punka och uppkörning.


Vos laddar, så klart kunde ingen rå på henne. Foto: Markus Nyström.
Det blev en tuff start på dagens världscup i Valkenburg. Jag var grymt nervös och laddad inför dagens race främst för att det var första världscupen för säsongen och för att banan var av en typ som brukar passa mig. Extremt backig, för att vara cross, lite småhal och spårig. Det enda som fattades var den riktiga leran.
Jag hade en hyfsad startposition och kom iväg i alla fall ganska bra, även om lite smågruff i de första kruvorna gjorde att jag kom lite längre bak i fältet. Klockades på 24:e plats på första passeringen av målet. Strax efter det gick banan över i ett tekniskt parti på skrå och gräs, jag tyckte det kändes lite vingligt och tungrullat och märkte att jag fått punktering. Typiskt! Detta var det sämsta tänkbara stället att få punktering på. Precis efter passering av tekniska zonen och dessutom ca 500 m efter starten. Körde på fälgen och tappade mycket fart och placeringar. Väl framme i teknisk zon tog det lite tid att byta hjul och när allt var klart var jag sist eller näst sist. Jag försökte snabbt att ändra mitt fokus, från att försöka slå personbästa i värlscupsplacering till att köra om så många som möjligt. Det gick gaska bra, benen var helt ok och jag plockade placeringar i backarna. Tyvärr var jag för långt efter för att få köra sista varvet och slutade därmed på en 30:e plats. Det var surt för jag hade gärna viljat fortsätta att köra sista varvet med. Vos vann med över en och en halv minut, helt sjukt.

Jag antar att det bara är att ladda om inför nästa helg och se till att hålla däcken hela och fina. I morgon drar vi till Tabor i Tjeckien och kan nöta banan ända fram till på lördagen.

Vad mer, jo vi pratade även med den mäktige Dugastmannen. Vi frågade om han hade några däck vi kunde få köpa, men de hade han inte, men lovade att fixa till nästa race i Tabor. Han hade full koll på Allebike med "it's a good customer", menade han.   

Mackan i starten, ser något orolig ut.. vad jag pysslar med är oklart. Foto: Bart Raeymaekers

 Högklassiglunch för en mekaniker, Pommes och majospecial + Pepsi. Foto: Mackan

Man kan ju undra vad masken tänkte efter att ha åkt varv på varv på ramen. Han var väl åksjuk stackarn? Foto: Mackan

Darvells Mäktiga fanclub hejade även på Martin och mig. I år har fanskaran fördubblats. Från två till fyra. Foto: Jag

Herrarnas start med Mange. Foto: Mackan


2 kommentarer:

  1. Skitsurt med punka! :( Men grymt kämpat annars, lycka till i nästa race!

    SvaraRadera