tisdag 22 oktober 2013

Hello Tábor!

Mange och Martin blev ju så nöjda av lite öl på restaurangen.

Det blev ett gäng timmar i bussen igår, Avfärd från Valkenburg på förmiddagen avlämning av Mackan på Hahns flygplats och sedan vidare med slutdestination Tábor i Tjeckien. Vi bor så vi ser banan från fönstret och jag har en gigantisk terass till mitt rum, som tyvärr inte går att gå ut på eftersom det inte finns något handtag. Typiskt. Vädret har varit varmt och soligt idag så det var ju synd att den inte kom till användning.
Det verkar som om minst 80% av befolkningen röker här i Tjeckien, rökförbud på restaurang verkar inte existera, vilket gör det jobbigt för en ickerökare och astmatiker som mig. Jag hoppas innerligt att publiken ska hålla igen lite med rökningen på lördag annars får man väl inhandla någon form av syrgasmask.

Annars har det inte gjorts så mycket idag. Har joggat nästan ett varv på banan (tur att cx-banor är så korta!), kört lite bålstyrka, slappat, läst, sovit och fixat lite.
Taborbanan är lite mer lik en svensk CX-bana än den i Valkenburg. Mestadels gräs, inga partier som är extremt svåra eller branta, men backigare och mer krävande än man först tror. Två ganska långa backar och en trappa bland annat. Banan kan bli hal vid regn men inte superlerig om det inte vräker ner och det ska det inte göra enligt väderprognosen. Det ser ut att bli varmt och fint och istället regn på söndag på Toi Toi cupen.

I morgon ska vi tydligen träna på banan med några Tjeckiska cyclocrossåkare. Ska bli spännande. Hoppas få lite specialtips av hemmaåkarna så jag kan köra extra fort på lördag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar