torsdag 24 oktober 2013

Ladd och sladd i Tabor!

Vad gör vi hela dagarna i väntan på lördagens race? Jo vi äter, cyklar, tvättar cyklar, fixar med cyklar, ligger på sängar med ben i högläge, slösurfar, läser böcker och vissa av oss sover till och med lite mitt på dagen.
Maten var det ja. Här i Tjeckien är den köttbaserad och robust, men bättre än i tex Polen. För mig som inte äter kött blir dock utbudet något begränsat och dessutom är det knepigt att läsa en meny på Tjeckiska när man inte kan det språket. Har dock lärt mig vad fisk, grönsaker och ris är så då svälter jag inte ihjäl i alla fall. Pasta har vi inte hittat på menyn än.
Gårdagens fisk blev en -hel fisk av oklar ras med fenor och huvud och allt. Den smakade faktiskt helt ok.

Stolt över en av mina få "foodies" (dvs man tar en bild av sin 
(oftast supernyttiga och fantastiska) mat och delar med offentligheten)


Man kan tro att det dricks mycket öl, men det blir faktisk bara en per kväll för de här killarna. Och det är de väl värda?


Igår var vi med på den lokala cykelklubbens träning på världscupsbanan. Det var en bra träning och vi fick ta i en hel del. Först körde vi en del på banan halvfort och spurtade max på en asfaltsraka -sen in på banan igen. Upprepades några varv. Efter det körde vi en annan längre del av banan några varv hårt och tränaren klockade varvtiderna. Bra att få nöta lite i högt tempo. Det var lite svårt eftersom man inte riktigt förstod vad man skulle göra, men en av åkarna kunde förklara hyfsat på Engelska.Idag blev det fler varv på banan och så hittade vi en skatepark precis intill. Mange funderade på om han skulle hoppa eller ej, men det blev inget. Sen rullade vi på fin skogsväg. Här skulle man ha haft MTB, såg ut att finnas mycket fina stigar. En annan gång kanske....Allebiken skötte sig så klart exemplariskt. Kan graffiti bli nästa lack måntro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar