lördag 8 december 2012

Seger i Vårgårda och Dugastmannen!

Skönt att värma upp och tom få starta inomhus. Mackan drar ned brallorna i värmen.. Foto: Patrik Ekelund
I dag blev det en kall, kylig, men solig seger i Vårgårdas första tävling in CX-cupen. Det var dock "bara" en 6-7 minusgrader, alltså dubbelt så varmt mot de -12 väderprognosen visat tidigare i veckan. Detta tackade mina händer, fötter och inte minst mina luftrör för, även om fötterna faktiskt var lite missnöjda mot slutet av loppet.
Banan blev riktigt bra med all snö. På filmer med snöfri bana, såg den väldigt lättåkt ut, men allt ser ju nästan lätt ut på film. Nu gjorde snön det lite sladdrigt i kurvorna och måddigt på andra ställen och jag sladdade rejält i de första svängarna efter starten. När jag slutade hetsa gick det dock bättre och jag kunde dryga ut min ledning in i mål. Mackan kom in som 5:a och var halvnöjd.

Det har ju varit en del funderingar fram och tillbaka över vad man ska ha på sig, med tanke på väderutsikterna i helgen. Så här blev det för min del till slut:

Underst:  -Sport-top, -Syntetstrumpor
Mellan: Underställströja + långkalsong, hemstickade yllesockor (tack kära mor)
Nästa: Flossade benvärmare (utanför långkalingarna), Flossad tempodräkt.
Ytterst: Ledartröjan i CX-cupen, cykelskor
På huvudet: Buff + Hjälm
På händerna: 1 par gip-grap handskar + 1 par Mavichandskar ytterst.
Övrigt: Liniment på händer + fötter och en extra buff i halsen.

Riktigt vackert vinterväder fick vi i alla fall, hoppas att det håller i sig till morgondagen, då banan körs åt motsatt håll i vanlig ordning. 

Appro på cyclocross, blev jag tipsad om denna film, återigen från franska. 
På videon ser vi den legendariska Dugast-mannen, riktigt mäktigt. Missa inte heller den förkortade versionen av Roubaix-racet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar