fredag 21 december 2012

Hej Namur, hej lera!

Chateau de Namur (bild från Namurs turisthemsida)

Jag bor två nätter i slottet som jag drömt om att få bo i ända sen jag såg det för första gången förra året. Chateau de Namur, med maffig utsikt över hela staden, som är "huvudstad" i Vallonska delen av Belgien. Omkring slottet ligger ett gammalt Citadell, med ur spring från 900-talet.

-Vad gör hon där? och -Är inte det fasligt dyrt att bo där? Är nu två möjliga frågor ni som läser den här bloggen kan tänkas börja fundera på.

Svaren: Jag är här för att köra nästa deltävling i Cyclorossvärldscupen som går på söndag. Banan här i Namur är en av de mer spektakulära jag har kört och den kulturhistoriska inramningen gör inte känslan direkt sämre. Det är inte särskilt dyrt att bo i slottet faktiskt. Jämför man med de boenden i lopphotellsklass jag har vant mig att bo på, så är prislappen givetvis några hundralappar dyrare per natt, jämför man däremot  med ett halvslitet tråkigt Scandic i Sverige med tillhörande motorvägsljud är det faktiskt billigare.
De boenden jag hittade som var billigare låg en bra bit från Namur och lägger man restid, bilkö, parkeringsletning och bensinpengar till det billigare boendepriset blir skillnaden inte så stor.

Här bor jag lugnt och tyst och ser banan från fönstret och parkerar på hotellparkeringen precis vid banan. Otroligt smidigt. Jag blev inkvarterad i ett gigantiskt rum och överdimmensionerat badrum. Badrummet hade räckt att bo i för mig så stort är det. På de timmar jag varit här har jag sett till att sprida ut mina grejer på hela rummet och i badrummet ordentligt. Det är ju så tråkigt att bo på ett fint hotellrum och inte hinna utnyttja allt som går, tex alla handdukar.

Jag har också hunnit med en "track-walk" (får man kalla det det i cyclocross eller är det bara i Downhill??) av världscupsbanan i skymningen. Den var inte fullt så lerig som förra året, men ändå så att man fick undvika att gå på vissa ställen och så fick jag tvätta byxbenen efteråt.
Ok, en sjukt dålig bild i skymningen (fler kommer förhoppningsvis i morgon), men det är lite brantare utförs- och uppförskörningar som gäller här om man jämför med alla cx-banor som finns i Sverige.


4 kommentarer:

 1. Lycka till! Fin förebild för Sveriges cyklister. Att åka ut och tävla riktiga tävlingar utan fullt team.

  SvaraRadera
 2. Tack Jonas :) Jag lever efter måttot. De ä bar å åk!
  Belgarna är snälla, så det ordnar sig nog.

  SvaraRadera
 3. Cool. Stå på, stå ut, stå pall.
  /CX Sweden

  SvaraRadera