lördag 29 december 2012

Post Bank Trofee Loenhout- Lerskvätt och Kvinnoparkering!

Brant. Bilden är från Zolder, men det är rätt slitigt att komma upp för en sådan på sista varvet. Jag behöver längre ben.

Det blev en riktigt lerfest igår i Loenhout. Maken till lepartier har man sällan sett, jo här i Belgien och i Holland förstås. Det var inte det att det var lerigt hela varvet runt, utan det var mer att de partier som var leriga, var riktigt, riktigt geggiga med någon slags seg men samtidigt blöt variant av lera. Jag hann i alla fall köra varvet och fixa till cykeln i körbart skick efter provkörningen. Det är i sådana här lägen man åter saknar den extra cykeln och dessutom någon som kan tvätta den medan man förbereder sig för racet. De flesta damer har faktiskt två cyklar här nere, så det får väl bli något att sträva efter om det ska bli fler Belgienresor.

Det blev lite småstressigt för mig innan start, då Polisen kom fram och hade synpunkter på min (i mitt tycke fina) parkering, som faktiskt arrangören hänvisat mig till. Jag hade ingen lust att bråka med Polisen eftersom jag förutom felparkering också kör omkring med i Belgien förbjudna däck. Jag tvingades snällt flytta bilen och givetvis var det fullt på det område han sa att jag kunde parkera. Jag frågade ytterligare en funktionär som hänvisade mig till "Kvinnoparkeringen" (womens parking), alltså den parkering där de som tävlar i damklassen ska parkera. Egentligen inte så mycket att haka upp sig på, OM det inte vore så att denna parkering, alla de gånger jag hänvisats till en sådan på tävlingar i Belgien och Frankrike, ligger utanför tävlingsområdet, där herrarnas team parkerar. Inte en kotte av supportrarna hittar till tjejernas parkering för att kolla läget hos cyklisterna. "-Men det är jättenära duschen" -sa funktionären glatt när jag påpekade att det var långt bort. Jag struntar väl i duschen innan start! jag vill parkera så nära start som möjligt och leta dusch kan man ju göra efter tävling. Detta är ytterligare något som visar hur ojämlik sporten är här nere i Europa.

Jag hann i alla fall värma upp och lagom till start började det att regna. Även i dag var det 52 damer till start, i herrklassen ungefär lika många. På startlinjen stod i princip samma gäng som i förrgår, så det var helt klart världscupsklass då det gäller motståndet på tävlingen, även om det "bara" var en C1:a, där de 15 första får poäng. Jag fick en bra mycket bättre start än i Zolder och varvade på 18:e plats på första varvet. Blev dock toktrött och stum på sista varvet och slutade på 21:a plats i mål. Det var inte särskilt långt upp till en top 15 placering, så med lite mer pang i benen kan det bli riktigt bra.

Idag har det varit svårt att komma igång, då jag känt mig trött och sliten på på morgonen. Jag unnade mig att ligga kvar rätt länge i sängen och ska nu ut och rulla en kort sväng, eftersom solen skiner. Därefter blir det ytterligare en storputs på cykeln.
I morgon blir det superprestige i Diegem utanför Bryssel och efter det beger jag mig hem till Sverige. Jag hade gärna stannat och kört två tävlingar till, men ekonomin tillåter inte det och dessutom får jag inte tag på någon på SCF:s kansli som kan fixa en 2013-års licens till mig.

4 kommentarer:

 1. Du är grym du. Lycka till imorrn! Funderar allvarligt på att åka ner denna veckan nästa år,

  SvaraRadera
 2. Gör det om du kan! Det är många tävlingar inom en liten radie :)

  SvaraRadera
 3. KVINNOPARKERING? Jag tappade just hakan längre än jag någonsin trodde att jag skulle behöva. Jisses. Spännande att läsa om dina äventyr - du är grym!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är helt sjukt. Man blir förbannad! Och kanske är det bra att bli ibland :)

  SvaraRadera