lördag 22 december 2012

Kvällspyssel!


Så här nöjd var jag efter att ha kört banan idag, samt mekat och tvättat cykel i ösregnet. Ösregnsmeket var väl kanske inte så kul, det är faktiskt lite svårt att byta bromsbelätt med helt stelfrusna fingrar, men cykla banan var desto roligare, så det blev ju balans i alla fall. Banan var lerig och blöt. Något bättre än förra året men då det har regnat hela eftermiddagen/kvällen och ska regna i morgon plus att det är både junior och u 23 som tävlar före oss, så kommer det nog bli ungefär samma förhållanden, fast utan snö och kanske till och med så varmt att till och med jag kan köra utan benvärmare.

Vad mer har hänt, jo jag har fikat med Ernst, som kommer att hjälpa mig i morgon. Sen fikade jag lite senare  och hade ambition att läsa min bok, men då kom plötslig Belgiens förbundskapten och UCI bossen för Cyclocross och mtb och satte sig vid mitt bord. Det kanske tyckte att jag såg ensam ut där med min bok. Jag har märkt att det här med att folk kommer och vill göra en sällskap när man äter eller dricker kaffe ensam vid ett bord faktiskt händer då och då utomlands, men jag tror aldrig någonsin det hänt i Sverige (utom i krogsammanhang då). Kanske uppfattas ensamhet som något hemskt, eller så bryr man sig helt enkelt om andra mer. För min del fikar jag med gjädje både ensam och med sällskap, båda är trevligt fast på olika sätt. Hur som helst pratade vi bland annat om hur det är att vara boss för ett landslag med sådana världsstjärnor som de har i Belgien och problemet att det är så få unga, särskilt tjejer, som vill satsa på cykel. Något man väl känner igen hemifrån, med skillnaden att vi är ännu färre, han skulle bara veta hur få som cyklar i Sverige jämfört med i Belgien (och trots detta har vi flera riktigt duktiga cyklister på mtb och landsväg). Vi pratade även om varför Kina till slut inte fick sin världscup som de satsat så många miljoner på att få. Jag förstår resonemanget från UCI, men tycker samtidigt synd om arrangören i Kina.
Kvällspysslet bestod i att fästa alla nummerlappar på dräkten. Det blir en hel del säkerhetsnålar på en säsong  när man har tre nummerlappar och fyra nålar till varje lapp. Notera även att jag har fått ett "åkband," både som cyklist och som mekaniker. Det tar sig. Team Manager och Massör-bandet tog Ernst hand om, och det gjorde han rätt i.

I morgon kör vi, det ska blir riktigt skoj! Hoppas mest på att cykeln ska hålla då jag bara har en och tänkt köra tre tävlingar till den kommande veckan. Häpp!

2 kommentarer: