tisdag 1 december 2015

Boaz! (eller extremcross och annat).


Vet inte vem Boaz är, men coola väggmålningar gör hen i alla fall. Gillar när det är mycket färg som ni kanske förstår. Hade en liten rekarrunda igår runt Skansenkronan. Har länge haft en dröm om att göra någon form av crosstävling där. Ni som vet hur det ser ut runt Skansenkronan tycker väl att jag är knäpp. Men tanken är att det ska vara en högst icketraditionell tävling. Nån form av halvseriös extremcross, inbjudningslopp eller liknande, där man använder hela långa trappan upp och den smala serpentinvägen i samma varv. Monstertrappa och monsterklättring i samma bana, tänk vad arga folk hade blivit på grund av jobbighet. Jag vet tex att trappan är alldeles för smal för att vara ok för en riktig tävling, men hur häftigt hade det inte varit att köra något form av evenemang där? På några ställen hade det behövts byggas lite överfarter, för att bli bra, men jag tror stenhårt på idén.

Körde själv några varv på olika alternativ och lite slänt uppe på toppen, trappan tog jag två gånger med cykeln på axeln. Andra gången var det ett löpargäng där och ledaren hö-höade lite när han såg att jag kom där med min cykel och tyckte att jag skulle vara med dem. Ok, fast jag kör med cykel då, sa jag, slängde upp hojen på axeln och började kuta uppför. Gänget stod som fågelholkar så klart, de hade väl aldrig sett något liknande. Höll god fart fram tills de inte såg mig längre då jag saktade in. Grymt jobbigt att stajla... -fast jag fick visst näst bästa damtid i trapporna på STRAVA på den rushen. Med cykel på axeln, häpp!   

För övrigt har det körts på med intervaller och rehabträning här hemma. Ingen tävling i helgen, men det var planerat, då jag kört och rest så mycket hela hösten och snart kommer ett riktigt tufft block med tävlingar. Körde de klassiska 1-2:orna häromdagen och blev helst slutkörd. Är nöjd då jag klarade alla 20 på den belastning jag haft som mål, men lite sackande kadens mot slutet. Har ni inte provat dem så prova, man mår rätt dåligt efter, men troligtvis har de nån form av positiv effekt. Pulsen blir väl aldrig jättehög egentligen, men benen stumnar ordentligt.   Nu ska jag jogga en kvart innan jag drar i väg till jobb på Stadstetatern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar