tisdag 29 december 2015

Munköl och Azencross!Vila igår och besök på Klostercafét Sint Sixtus i Westvleteren. Ett kloster känt för sitt mytomspunna Trappistöl, som knappt går att få tag i. Man får bara beställa en begränsad mängd inom en viss period, det är dessutom i princip omöjligt att komma fram på telefonen och ens få beställa sin öl för avhämtning, det är upptaget hela tiden eller så är det ingen som svarar. Dessa svårigheter och begränsningar är nog en av anledningarna till att det blivit en jäkla hype med detta öl. Smart av Munkarna, som i till stor del driver sitt kloster genom att sälja ölet. Vi inhandlade en box var med 6 öl i. Genast la en Belgare märke till att vi inte "fyllt vår kvot" av ölinhandling och frågade om vi hade lust att "köpa ut" det resterande till honom. Vi är väl snälla och artiga och sa ok. Han blev jätteglad och gav oss 25euro för besväret. Mer eller mindre gratis lunch till oss, man tackar!
Mackan blir nog glad nu när han får både SvenNysmössa och Trappistöl.Själv är jag väl ingen öldrickare av rang och beställde in en Cappuccino istället. Fick den Belgiska varianten (det är högst oklart när man får den eller den Italienska, det kan bli vad som helst.). Den belgiska varianten består av Kaffe med vispad grädde på toppen och lite kakao pudrat överst. Den Italienska vet de flesta säkert hur den är.


Det är svårt att veta om man blir trött eller pigg efter en vilodag när man tävlat hårt två dagar på raken innan. Man kan känna sig seg och stel som sjutton, ibland är man det med, men ibland kör man också fort ändå. Jag hade en halvbra känsla i kroppen innan tävlingen i Loenhout, lite seg och illamående, som om man ätit något som inte varit riktigt bra. På uppvärmningen kändes det segt och pulsen ville inte upp. Tävlingen har alla år innan bestått av misärlera, men nu var banan nästan torr. Det var gräs på ställen jag aldrig sett att det var gräs på. Det var snabbt före helt enkelt. Körde med smallbird, ett bra val kändes det som, då det var lite halt på ytan på vissa ställen. Stort startfält denna gång med ca 50-60 damer Fick en riktigt bra start jämfört med tidigare lopp och var med långt fram ända fram till andra kurvan då jag fastnade lite bakom någon. Farten var hög, riktigt hög, men man måste också hoppa av och på cykeln 5 ggr per varv, vilket krävde en del fokus. Hamnade i en grupp om 5 cyklister och kunde ligga bakom lite och dra lite. Det var kul för det höll uppe farten. Tog mig i mål på en 21:a plats även denna gång, men endast 2.30 efter segrande Sanne Cant. Nu blir ju tidsmarginalerna mindre på ett sådant här lättkört lopp, jämfört med ett lerigt, mer krävande lopp, men då jag vanligen har svårt att hänga med, när det blir så snabbkört är jag mer än nöjd med insatsen. Det var klart över förväntan. 

I morgon väntar ett mindre lopp i Bredene vid kusten. Det är första gången de har damklass där, så det ska bli intressant att se vad det är för bana. De säger att den är snabb och platt den med. Bra att jag får träna på det mer då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar