fredag 4 december 2015

De "jobbigaste" intervallerna..


Suddigt på crossen. Jag var väl så trött...
Bra träning denna vecka hittills, faktiskt. Vi blev ett fint litet gäng i tisdags på kvällscrossen. Körde 4:or med löpning i förlängning, ca 30 sek. Sjukt jobbigt faktiskt.
Testade olika löptekniker. Några gånger med cykeln på axeln och någon gång ledandes cykeln. Jag var helt klart snabbast när jag sprang med cykeln "i backen", vilket visar att det inte alltid är det bästa att slänga upp den på axeln i alla lägen. Jag tänker att det beror på underlaget och vem som cyklar. En tävlingscross väger ju ungefär detsamma (med diff på något kilo mer eller mindre), så det blir viss skillnad i procent av om cyklisten som bär väger 50 eller 75 kg. Om det är löst och djup lera kan det exempelvis vara bra i vilket fall att ha cykeln på axeln då den slipper fastna i leran och blir skonad från leran åtminstonde lite, likaså om det är en jättebrant slänt man ska uppför och kanske behöver "fria händer"  att ta tag i staket eller liknande.  Många hävdar att det är snyggare att slänga upp cykeln på axeln vilket kanske stämmer, men det handlar ju ändå att ta sig fram så snabbt det går. Snabbast för dig är inte alltid snabbast för mig eller någon annan.
När vi ändå är inne på intervaller. Vilken är den jobbigaste? Körde ju 1-2or här om dagen och tänkte då att "de här är de jobbigaste jag kört någon gång, i hela mitt liv!" Igår körde jag 3x10 minuter på monarken, med något för mycket motstånd från början. Första kändes super och jag var hur "stark som helst". Tredje kändes som "det jobbigaste jag gjort någon gång i hela mitt liv!" Vek. (och ja, jag höll på att kräkas på riktigt!) trots att jag fick vika ned mig och ta av lite motstånd. Samma med 30 sekundare, de är väl de jobbigaste man kan köra, eller? Finns det överhuvudtaget några intervaller som inte är jobbiga? Vilka är de jobbigaste på riktigt?


Idag var planen att köra distans, men stormen helga börjar blåsa på mer och mer, så jag tror jag styr om planen lite och kör inomhus, alternativt lite kortar utomhus. Tur att man kan planera om och inte slaviskt behöver följa ett program. Häromdagen körde jag ute när det blåste och då drog vinden tag i cykeln, så jag var tvungen att hålla i mig i ett staket. Inte så kul då. Är lite nojig just nu att jag ska åka på magsjuka och känner efter hela tiden (mår jag inte lite illa?.. men nu då?) Körde nämligen ett spinningpass på gymet i onsdags och läste efteråt på fejjan att typ "alla" letar vikarie till sina klasser på grund av magsjuka. Urk! Å andra sidan är det saker som är svårt att skydda sig från, får man det så får man det, tror jag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar