söndag 27 december 2015

Omstart!

'
Foto: Bart Raeymakers

Tävlat i dagarna två och ser fram emot vila i morgon. Värdscup i Zolder igår och klassisk Superprestige i Diegem idag.
Stora startfält i båda loppen, närmare 70 damer. Riktigt roligt att se!
Igår hände något som jag aldrig varit med om tidigare i någon tävling, det blev omstart! Det var inte det att någon tjuvstartade, utan det blev fel på startlamporna. Den ena förblev röd och den andra slog om till grön, viket innebar att de som tittade på lampan som var grön spurtade iväg och de som tittade på den röda lampan stod kvar. Själv blev jag förvirrad efter som jag kollade på båda. Skulle jag köra eller skulle jag åka iväg? Gjorde något halvdant. Förvirringen var stor och det enda rätta var att göra om call-up:et igen.
 Det blev lite oroligare och folk försökte trängas och ville komma iväg. Starten gick ok men sen var det allmänt kaos hela första varvet. Mina armbågar var inte så vassa, så jag åkte bak en del i fältet. Tycker själv att jag körde bra tekniskt och i utförslöporna, men var svårt att ta sig om andra på dessa partier. På platten gick det dödsfort. Rullade i mål som 44:a tror jag men tidsavståndet var bättre än någonsin på i det här motståndet, 4.31, nästan exakt 10% efter täten. Banan i Zolder är grymt rolig, lite mer regn och misär hade jag gillat dock.

Foto: Knops Bart

Efter racet kollade jag lite på Herrarnas race, pratade med Robin och Gabbi som tagit sig ned hit och inhandlade Sven Nysmössa till Mackan. Optimalt vore att få den signerad av Sven, men jag är för blyg att fråga.

Fredrik grejar..

Det var rätt skönt med lite sovmorgon idag innan avfärd till Diegem. I år startade vi 15.30. Är lite besviken att vi inte fick köra i mörker som herrarna denna gång heller, utan bara lite skum skymning, men avsevärt mycket bättre än att starta kl runt 10-12 på förmiddagen utan publik som det var tidigare. Banan i Diegem är rolig tycker jag, den är snabb med mycket asfalt, men har en del luriga partier på gräs, ett sandhinder, en skitjobbig trappa och en lång slakmota i mitten. I år var det stor kontrast mot förra året då det var 11 plusgrader jämfört med minus 5 förra året. Men det är ju lite det som är grejen med cross. Man vet aldrig hur förhållandena blir. En bana kan se helt annorlunda ut i ett väder jämfört med ett annat.
Innan start. Gäller att åtminstone försöka tuff ut... Foto: Gabriella Ekström

Hade bestämt mig för att försöka ha vassare armbågar denna gång. Redan på startrakan försökte nån sig på fulprejning (ut med armbågen i sidan på mig), jag lutade emot istället för att flytta mig och hon kom inte förbi, ha! Hade redan innan bestämt att springa hela första riktigt smala partiet, vilket visade sig vara smart för det blev en del som ramlade där. Det gick precis lika snabbt att springa. Höll mig själv och grejerna hela och körde på. Tyckte att jag hade bra fart och kunde ta in på dem framför i den långa slakmotan. Är nöjd att jag lyckades cykla hela sandpartiet 4 gånger av 5, något jag inte kunde förra året och det gjorde att jag tjänade en hel del sekunder på de som  jagade bakom som sprang eller ramlade i sanden. Var riktigt trött på sista varvet och blev frånåkt av en jag låg och tampades med, kom i mål som 21:a, 3.49 efter vinnaren. Eftersom det var samma åkare i täten som gårdagen är jag mer än nöjd med det. Det var ett mycket bättre lopp idag för min del.

Tävlingen i Diegem drar alltid mycket publik och idag var det mer än vanligt kändes det som, troligen på grund av att det var så varmt. Försökte kolla på herrarnas lopp lite, men såg ingenting om jag inte kollade på storbildsskärm eftesom det var folk överallt. Efter ett tag gav jag upp och åkte hem. Imorgon blir det ett kort lugnt pass och laddar för Azencross. Hoppas hinna piggna till.  Såna här sena eftermiddagsaktiviteter gör dock att man blir pigg vid fel tillfälle. Sitter i sängen och skriver och känner mig hur pigg som helst. Angelica och Fredrik sover för länge sen. Lär ta ett tag innan jag somnar...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar