torsdag 1 januari 2015

Lerigt GP Sven Nys -topp 10!

Foto: Robin Hedström, Flandernresor.se

Vad jag gjorde på nyårsafton? Jag gick och la mig halv 12. Lyssnade på 12- slaget i sängen, man får göra så om man vill och jag kände för det. Dessutom ville jag vila inför racet.
En bra dag idag i Baal. Den frusna marken tinade upp och det blev lerigt och tungkört men ändå mestadels cykelbart. Om man bortser från världscuperna var nog just Sven Nys GP ett lopp som jag ville köra bra på. Dels för att banan passar mig, dels för att det är oerhört mycket publik och så klart för att banan är designad av Sven Nys och går på hans mark. Förra året slutade jag 14:e här vilket gav mersmak. Banan är grym tycker jag, ca 50-60 höjdmeters klättring per varv, Bitvis snabb och bitvis mycket tung. Fysiskt och tekniskt krävande med ställen där man får hålla tungan rätt i mun och där man verkligen tjänar på att hitta rätt linje. Men framförallt publiken är inspirerande. Supportrar och mekaniker med husbilar brukar ha nyårsparty i Baal kvällen innan racet och kan alltså festa kvällen innan och bekvämt vakna lagom till racen börjar dan efter. Och en del fortsätter väl att festa då med.

Var lite seg på uppvärmningen och fick inte upp pulsen, men försöker tänka på tidigare erfarenheter då det gått bra även om det känts dåligt på uppvärmning. Man ska inte fundera så mycket på det även om det är svårt att låta bli. Värmde upp delvis på trainer, brukar inte göra det, men det var praktiskt just nu på grund av allt folk. Någon stod och rökte precis bredvid, vilket kändes mindre bra, men jag vågade väl inte säga till.
Fick en för att vara mig en bra start och låg och krigade runt 10-12. Blev omkörd av nån och körde om nån annan. Lyckades ta mig in på en 10:e plats i mål vilket jag är jättenöjd med. Det har varit en trög period men nu känns det bättre. Framför var bara riktigt snabba cyklister.

Nu laddar jag för sista räjset, som går i Surhuisterveen innan det är dax att dra sig hemåt.

 

1 kommentar:

  1. Grattis till bra lopp :-) lycka till på nästa race! :-D

    SvaraRadera