söndag 25 januari 2015

Konstiga saker när man tävlar.

Foto: Luc Van Der Meiren

Den här tävlingshelgen var ju inte riktigt som jag tänkt mig. Lördagens tävling i Rucphen innehöll mekaniskt strul av den ovanliga sorten. Fick en halv-ok start men tog mig upp bra i fältet. Upp för en liten slänt var det dock någon som körde in i min cykel bakifrån så hårt att jag knäckte till sadeln så den pekade uppåt, Fick hoppa av ock springa, och märkte då att även bakhjulet höll på att lossna. Stannade och satte rätt det + drog åt det och blev så klart omåkt av ett gäng cyklister. När man hamnar längre bak i fältet är det ganska stor skillnad att köra, dels för att folk kör långsammare så klart, men även sämre och faktiskt ofta mer osportsligt. Typ tränger en på sätt som någon längre fram aldrig skulle komma på tanken att göra. Det tog ungefär ett halvt varv innan snabbkopplingen lossnade igen, samma procedur och i depån bytte jag cykel. Körde ett halvt var på den -och så händer samma sa en tredje gång! Bakhjulet lossnade, snabbkopplingen släppte. (och ja, de var åtdragna innan tävlingen) Hade börjat att köra upp mig men tappade nu återigen ett par placeringar. Efter det var jag mest arg och sur men lyckades ändå plocka 4 placeringar och slutade på en 16:e plats. Jag har alltid kört bra i Rucpchen, förra året blev jag 5:a och året innan 6:a, så då kan man ju inte vara nöjd.

Efter det drog vi till Hoogerheide för team managersmöte och registrering innan vi åkte till mitt hotell som jag hade bokat. Det visade sig att det var överbokat. Det hade blivit något fel i bokningen och jag hade bokat ett rum som inte fanns. Som tur var var det ett reko hotell som själva bokat in mig på ett annat hotell ca 1 km därifrån. De betalade även notan -tack för det.

Hoogerheide var halt och lerigt värre men jag gillar det. Innan starten hände ännu en sån där otroligt konstig sak. 5 minuter innan start skulle jag ta av mig min överdragsjacka -och finner att blixtlåset i min tempodräkt har släppt! Det är alltså öppet ända ned, nedanför naveln. Fick lite smått panik, det var ju inte läge att åka och byta kläder. Så med hjälp av en medtävlande tar jag några säkerhetsnålar och drar ihop det hela. Det är så klart jättefult, men alternativet hade varit att köra halvnaken.
Trots detta fick jag en av mina bättre starter och låg med långt framme hela första varvet. Efter det fanns det inte mycket power kvar i benen. Jag tappade några placeringar för varje varv och det kändes väldigt trögt i benen. Vet inte om starten kostade på så mycket, men jag tyckte inte att det gick så fort, så kanske var det bara allmän slitenhet. Det blev en dålig placering i mål, jag är besviken. Jag tror att det varit bättre om jag fortsatt att räjsa efter julcrossen, då jag behöver många hårda race för att köra bra. Helgens segben är ytterligare ett bevis på det. Jag har tränat hårt och bra, men det är ändå inte det samma som att tävla., Vi är ju alla olika, det finns ingen mall som funkar för alla.

Det är också mycket som ska stämma när man räjsar. I cyclocross finns få utrymmen för missöden om man vill köra bra. Och när man tävlar kan de mest konstiga saker hända. Nu hoppas jag piggna till inför nästa helg, det här var trots allt en väldigt bra genomkörare.


4 kommentarer:

 1. Vilken helg! Händelserik... Grymt kört, oavsett, du är fantastisk. Och säkerhetsnålar, ens bästa vän alltså. Tror absolut du kommer att piggna till, all lycka nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju i alla fall kul så här efteråt :) Tack nu ska jag ladda om !

   Radera
 2. Klart i klass med min sm helg.Bodyn slutade o funka på lördagen o sedan lossnade två bultar i vrvpartiet på söndagen och gjorde mos av vevpartiet.Du får vara glad att det inte var VM😌.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland händer allt på en gång. Och i bland klaffar allt och då blir det kanon!

   Radera