måndag 22 september 2014

Vinst i Sramligafinalen, eller konsten att hitta till Dansk cykeltävling.Foto: Mikael Bech Fler snajsiga foton här!


Igår blev det vinst i säsongens sista MTB-tävling, En C2 a i Danska Sram-liga! Bra race och bana med bra ben. Mtb-säsongen började och slutade med seger, är riktigt nöjd med det!

Den störta bedriften var dock inte själva racet utan att hitta till själva tävlingen. Är det något jag verkligen avskyr är när man får stressa innan tävlingar. Jag blir arg och irriterad då. Det konstiga är att det oftast går väldigt bra på tävlingen när oförutsedda grejer händer, som gör att det blir stressigt. Kanske är det bra för mina prestationer, men det är ju så jobbigt att vara irriterad och stressad. När jag var yngre var jag alltid arg innan och ibland under tävlingarna, idag är jag snällare och lugnare, men om det blir tidsnöd, stressar jag upp mig som sagt.

 Tävlingen skulle gå i Holte utanför Köpenhamn, jag har tävlat där för och styrde därmed kosan till denna plats. Det hela gick lätt och smidigt tills GPS:en visade in på en helt annan väg än jag tänkt. På småvägar kom jag tillslut fram till tävlingsområdet, i lagom tid för att köra banan i pausen mellan nybörjare och ungdomar.
Det var bara det att det att det inte var en enda människa vid tävlingsområdet. Inga bilar, inga cyklister, inget sekretariat och ingen uppbandad tävlingsbana. Skumt. Frågade några förbipasserande, men de hade inte hört talas om någon cykeltävling, men pratade om att det fanns en annan skog i närheten. Fick lite småpanik och ringde till Mackan som till slut lyckades guida mig till rätt skog en bit bort. Inga skyltar, men väl en cyklist som pekade in i skogen. In där, fast inte med bil. Cyklade cyklade fel och hittade till slut tävlingen, ca en timme senare än tänkt. Var så stressad att jag glömde ta med mig nummerlappen när jag hämtat ut den. Lyckades ändå till slut få ordning på mig själv och min cykel och även hetsköra ett varv på banan. Ville åka om vissa partier, men hann inte. Blev klar med banan 10 min innan vi skulle starta. Är inte van vid så tighta marginaler.

Loppet kändes bra, fick en bra start och gick upp i ledningen direkt. Körde länge tillsammans med den danska Junior VM silvermedajösen, men hon drog ifrån rejält på mitten av 4:e varvet när det var målgång för henne. Jag skulle köra ett var till och tuffade istället på i mitt tempo, för att inte tokdö.

Jag vann med ca 45-50 sekunders marginal till 2:an och 3:an som spurtade om de placeringarna. Slutade 3:a i SRAM-ligan totalt, men blev lite besviken när det inte var något pris för totalen. Grejen med att ha en cup/serie eller vad man nu vill kalla det är väl att det ska vara någon slags premiering för dem som lyckats skrapa ihop mest poäng. Vad ska man annars med poängen till?
En annan grej som jag inte blir klok på, är att man får olika mycket prispengar för lopp med samma UCI status i samma land (alltså inte beroende på om det är A- eller B-nation.). Beror det på hur många som är med i tävlingen eller på vilka som är med i den? Denna gång fick jag något mindre för att vinna än när jag kom 2:a i ett tidigare C2race. Jag bara undrar.

Hur som helst det var ett fint race i Holte och ett bra evenemang, Sramliga har fantastiska banor och evenmang, fler cyklister från Sverige borde åka med och köra!

Nu ska jag bygga CX-cykel, jobba och träna spurter.2 kommentarer:

  1. Grattis till segern! Bra gjort med den "uppladdningen" :-D jag hade fått panik med den tidspressen kan jag säga!

    SvaraRadera