torsdag 18 september 2014

Fin dag i Stockholm!

 Huvfudstaden visade sig från sin bästa sida. Stockholm är verkligen en vacker stad!

Gamla stan. 

Är på väg hem från en dagstur till Stockholm med plåtning för Bicycling. Vi hade väl tänkt att det skulle vara regnigt och gråväder a la cross, men dagen hade bestämt sig för värmande sol och fantastiskt höstväder och egentligen var väl ingen av vi inblandade särskilt ledsna för det. Det är ju lite skönare att slippa bli kall och lerig redan första 10 minuterna av en halvdags plåtning. Hur som helst, det kändes väldigt kul att sitta på en cross igen, det var länge sen. Blev riktigt taggad och tävlingssugen. 
Vi var ute på Djurgården, där kan jag tänka mig att bo om jag nån gång skulle få för mig att flytta till Hufvudstaden. Hittade ett litet hus alldeles vid vattnet som tydligen var till salu (eller om det var sålt nu?) I runda slängar 40 miljoner ville de ha för det, fast då ingick inte tomten, lät som hittat ändå tycker jag. Vi kör väl på det?! 

Jag i ett snyggt Kalasfodral. Foto: Åsa Eriksson, Bicycling 

Efter plåtningen åkte jag till Café Le Mond på söder för att fika och kolla in konceptet. Bra kaffe och väldigt cykelvänligt, man kunde ta in cykeln och ställa den i ett cykelställ inne på cafét!
Gick sen in mot city igen och Staden var verkligen på sitt charmigaste humör. Jag gillar verkligen Stockholm, i alla fall "utseendemässigt". Mycket vatten, grönområden, mäktiga byggnader, men ändå inte så stor att man tappar överblicken. En stad vi ska vara stolta över.
Något som slog mig var att det är så många som cyklar. Visst, vardagscyklingen har ökat i Göteborg med, men vi ligger ljusår efter Stockholm! Det är lämmeltåg med cyklister av olika slag längs med cykelbanorna. Så många att det är svårt att korsa cykelvägarna. Riktigt coolt att se, men jag förstår det uppstår irritationsmoment för cyklister, bilister och gående, då cykelbanorna verkar otillräckliga i kapacitet i förhållande till den mängd som cyklar. Dessutom är inte cykelvägarna anpassade för de som vill cykla fort, men de cyklar fort ändå och då kan det bli farligt.

En dag på topp helt enkelt. Eftersom jag är ovan att gå upp tidigt är jag nu trött, man blir också rätt trött av att vara ute nästan en hel dag, fast på ett skönt sätt. Man kanske ska börja gå upp 06.00 varje morgon som jag gjorde när jag pluggade? Eller nej förresten, lite längre vill jag nog sova om jag får. Det sägs ju att man ska bli mer morgonpigg när man blir äldre, jag har istället  blivit sjukt morgontrött. Alltså kan jag inte vara så gammal då.

I morgon blir det jobb på Scandinavium och på lördag drar jag ned till Skåne för race i sista SRAM-liga på söndag. Ligger 3:a och hoppas kunna behålla en pallplats i totalen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar