tisdag 23 september 2014

Nos mot nos.

En annan älg..
Ledig dag idag! Jag sov äntligen hyfsat i natt, har varit dåligt med det i några nätter nu. Gav mig ut på en liten lugn skogstur i Ängårdsbergen mitt på dagen, mest för att få lite ljus på mig, men även för att reka en stig jag fått tips om. Hittade den jag tror att det var, det var i alla fall en riktigt, riktigt fin stig jag aldrig kört på tror jag. Jag var mitt i flowet och trampade upp för ett krön -och hamnar nos mot nos med en älg. Nej inte så att vi nuddade varandra, men nära. Jag stannade och tittade på den och tänkte att den skulle springa iväg. Det gjorde den inte, utan istället började den gå emot mig med stora kliv, Jag fick fart på cykeln, trampade allt vad jag hade och körde ut för en teknisk stig snabbt, snabbt. Dom trötta benen blev helt plötsligt väldigt pigga. Älgen hängde som tur inte med. Har stött på älgar tidigare i Änggården men då har de sprungit och gömt sig. Jag vet att det finns en älgko med två kalvar i skogen, men det här var inte den. Undrar hur många älgar som gömmer sig på detta, till ytan ganska lilla område?  

Det är verkligen lyx att bo så nära Änggården men ändå inne i stan, fantastiskt område att cykla på Det tar exakt fem minuter för oss att cykla dit och ja, jag vill göra en XC tävling där med!  

På kvällen blev det ett styrkepass på gymmet, körde lite bålövningar, Pull-ups (tillbaka till 5 reps igen, äntligen), lite marklyft, utfall och lite andra övningar. Har ett problem när jag kör marklyft och det är att stången är för stor i diameter för mina händer. Dels är de små och dels är jag fortfarande lite svag i vänstra nypan efter handledsfrakturen för ett och ett halvt år sedan. Jag tappar liksom greppet på en vikt som är lite för lätt för att det ska bli tungt för benen. Ska försöka hitta en smalare stång nästa gång. Imorgon ska jag gå till Idrottsrehab och kolla upp mitt knäveck. Det känns faktiskt bättre nu, men jag vill fortfarande veta vad problemet är och vad jag ska göra åt det. På helgens tävling kände jag inte att jag förlorade kraft i vaden i alla fall, ett gott tecken!2 kommentarer:

  1. Jag stötte på en älg där för några veckor sedan. Kör marklyft med greppband. Du kan fixa ett par själv enkelt. en bit linda med öggla för handleden, tänk skidstavsögla, med en lös bred tåt som du snurrar upp runt stången. Så länge stången inte roterar så är du alltså fastbunden i den.

    SvaraRadera
  2. Tack för tips Micke! Finns band på gymmet tror jag. Får testa detta :)

    SvaraRadera