tisdag 16 september 2014

2:a Jönköping och sensommarcykling!

Foto:Catarina Eliasson

Slet till mig en 2:a plats i lördagens tävling i Jönköping. Fick dagen till ära förstklassig langning, coachning och moraliskt stöd från Catta, det var bra!
Det var en riktig kanonbana de fixat vid Klevaliden. Backigt och med några tekniska partier med olika linjeval. Jag gillar skarpt att det kommer med och mer av detta på svenska banor, men det gör också att man känner att man vill träna och reka banan mer innan tävlingarna. 
Att bara "rulla" ett varv i pausen för att reka bana och sedan tävla är lite i tightaste laget, så man gärna vill prova de olika linjerna och kanske åka om något parti. Hörde att några cyklister tävlade utan att ha kört banan innan, det är inte så smart. Antingen får man helt enkelt komma dagen innan räjset eller så får tävlingsarrangören lägga in en längre paus mitt på dagen. 

Jag tyckte det var ett ok race från min del, inget ont i knät alls, men hade känslan av sämre kraft och "svullenhet" i vänster knä och vadmuskel. Det blev inte värre efter tävlingen, snarare bättre, men jag valde ändå att avstå SWE-cup i Hjo på söndagen. Jag ville så gärna köra den, men i bland är det bra att hålla tillbaka sig själv och eftersom jag inte vet vad det är för fel på baksidan av knät, är det bättre att ta det säkra för det osäkra. Jag har nu boka tid på Ullevi Idrottsrehab för att se om de kan komma fram till vad problemet är. Eftersom de tillhör de bästa i stan, vill alla gå dit och då blir det lång väntetid, så först nästa vecka fick jag tid hos dem. Det är jobbigt att vänta, när man inte vet, men jag går efter teorin "det som inte gör ont under eller efteråt, kan inte förvärra".      

Söndagen bjöd på fin skogscykling av varierande slag. Hittade en stig uppe i Delsjön som jag inte testat innan, jag trodde jag kunde alla stigar där, så det var kul. Det är så fint att cykla så här under sensommar-tidig höst. När vädret är på topp och löven börjar gulna. Hoppas det håller i sig till cross-säsongen. 

2 kommentarer: