fredag 4 juli 2014

St. Moritz och Inferno.

Idag har jag kört en fikarunda och räddat två får från att bli överkörda, vad har ni gjort?  
Det blev det en betydligt lugnare tur än igår, men ändå nästan 5 timmar. Körde till St.Moritz. Två pass passerades på vägen dit, nämligen Forcola och Bernina. Benen kändes förvånansvärt bra efter gårdagens monsterpass. Kanske jag inte är så otränad ändå? På vägen irrade plötsligt två får omkring precis innan en skymd kurva och efter att de med nöd och näppe höll på att bli överkörda av en bil (de kör ju rätt fort här) kände mig tvungen att göra något. Så jag klev av cykeln och motade vänligt men bestämt ned dem i slänten bredvid vägen och de lunkade till slut iväg från vägen. Möttes av hejarop och tummen upp från bilisterna. Själv gjorde jag det bara för fårens skull dock. Väl framme blev det fika på St. Moritz segelklubb, vid kanten av den konstgjorda sjön. 8,50 euro tog de för en liten kaffe och liten cola. Som hittat, men det var högst väntat. Motsvarande fika hade gått på max 4 euro i Livigno. Med tanke på hur mycket jag gillar att fika så är det tur att jag inte bor i St. Moritz. Man ska ju inte ha fördomar, men jag fick massor av fördomar bekräftade så fort jag cyklade in i St.Moritzområdet. Alla såg ut som om de skulle till golfbanan alternativ titta på hästpolo. Quiltade västar och scarfar. Kände mig inte alls hemma där, i Livigno är det mer den lufsiga stilen som gäller. Mtb-lederna såg dock riktigt fina ut, så kanske kan det bli något mer besök där. Utan fika dock. Istället för att åka tillbaka samma väg körde jag förbi Samedam och upp till Zernez. Fick fin medvind och låg långa stunder på tyngsta växeln och trampade med hög kadens. Kändes som om det var bra för de stackars benen.   

Bergstut. Vanlig på högre höjder i Lombardiet. Bär ofta grön hatt...


 Väl hemma blev det vila och klädtvätt och sen slog jag på stort med ett glas Inferno från 2008. Inferno är ett vin från Valtellina, alltså samma område som Livigno, fast inte lika högt upp. Känns bra att dricka något närproducerat. Smakar bra. Finns tyvärr bara i Sverige som beställningsvara.

Imorgon blir det nog ett teknikpass i bikeparken om det inte ösregnar. Vill gärna köra lite i Nortshoren och då vill man inte att det ska vara halt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar