lördag 14 september 2013

Blandade småhopp och kantareller.

Tänk att något som troligen ingår kategorin "världens minsta hopp" kan kännas så stort att hoppa ut från och samtidigt se ännu mindre och löjligare ut än vad det i själva verket är på bild och film. Mackan och jag körde steg 2 av hoppträningen (som påbörjades i måndags) i slutet på dagens mtb-pass. Idag marginellt större hopp. Jag har aldrig varit bra på att köra hopp i princip undvikit att träna det och efter hanledskadan har jag inte litat på handen. Tanken är att köra dessa minihopp tills tekniken sitter och sen ge sig på större. Inte för att jag inte överlever om jag inte kan hoppa, utan för att jag verkligen vill lära mig!
Det är faktiskt grymt bra att filma teknikträning, då det ofta är svårt att fatta vad man gör för fel (även om man känner att det inte är rätt), även om det förklaras för en. Som ni ser hamnar jag väl långt bakom sadeln och sträcker inte på mig i hoppet.
Här är en liten film från måndagens och dagens hopp. Visst är den dramatiskt? (ni som är Downhill och freerideåkare- snälla håna mig inte!!)


På dagens tur hittades också kantareller. Inte många men en bra början. Kan det vara läge att åka till det hemliga svampstället?

I morgon blir det introcrossträning och träningstävling i Skatås, bara jag hittar ett fungerande bakhjul tills dess.

Appro på hopp denna klassiker får man ju inte glömma i sammanhanget:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar