söndag 5 augusti 2012

Inför Cykelvasan: låghöjdsträning och kantareller!


Jag har åkt ner några dagar till Österlen för att hälsa på mor och far. Dagen har ägnats åt trädgårdshäng, träning och svampplockning. Vi hittade faktiskt en hel del svamp om än långt ifrån den mängd pappa och jag bar med oss hem förra året från samma ställe. Konstigt att det kan variera så, det har ju regnat oavbrutet hela sommaren, det borde vara fullt!

Träningen kändes bättre än på länge. Har ju tagit det rätt lugnt med träningen i veckan, så jag kanske börjar bli utvilad. Det blev lite intervaller av olika slag, mestadels på platt underlag. Österlen är ju rätt platt. Dessutom tränar man i princip på havsnivå alltså 0 m överhavet, särskilt om man som jag kör precis vid havet. Det är väl det som kallas låghöjhdsträning?Och vad har det i så fall för effekt? Skämt å sido, det är nog bra att få lite fart i benen innan Cykelvasan på lördag, då det lär gå fort från start till mål.

Själv kanske jag ska träna extra på att hålla hög kadens länge, då jag har 39T som största klinga fram. 42 borde ju vara bättre, jag har till och med hört flera som kommer gå upp på 44. Jag borde byta till 42, men vet inte om jag hinner få tag på något som passar. Det är också lite knapert i plånboken för tillfället och jag försöker att minimera alla extra utgifter. Eftersom man behöver byta även lilla klingan fram, innebär det ett inköp av två klingor och det finns inte riktigt utrymme för detta i min budget, särskilt inte då det bara gäller för ett lopp. Upplever att man klarar sig utmärkt på 39/26 fram när man kör XC och det är ju vad jag gör mest!

Så det blir till att träna på att trampa fort och hoppas på motvind och tungtrampat underlag från Sälen.

2 kommentarer:

  1. Om mitt minne inte sviker mig alldeles så är det ganska mycket uppför på asfaltssträckorna iallafall. Alltid något? ;)

    SvaraRadera
  2. Det låter lovande :) har iaf. beställt 42T nu!

    SvaraRadera