lördag 7 januari 2012

Lungt idag, berg i morgon!

Hur kan man inte gilla att cykla här?? Foto: Magnus Svensson

Igår hade vi en trevlig middag hemma hos familjen Cykloteket och Kajsa. Det grillades, åts pasta och pratades om ditten och datten. Roligt.
Idag blev det en lugn dag här i Pozo. En joggingtur blir dagens enda träning. Planen var att köra ytterligare ett distanspass idag, men på morgonen kändes det tydligt att kroppen ville annat. Dessutom skulle jag köra Markus och Magnus till flyget och passa på att handla mat i Vecindario, nu är vi hade hyrt bil.

Flygplatsköreriet gick smidigt, men vi fick åka i två omgångar, eftersom allt inte fick plats i den lilla bilen (tur att flygplatsen ligger bara 10 km härifrån). Matshoppingen gick desto mindre smidigt. Det var ju julafton igår och precis som hemma, säger det sig självt att det då måste vara mellandagsrea dagen efter. När man har mellandagsrea här, pågår den förresten till slutet av februari. Kanske varar julen ända fram till påska ändå på vissa ställen... Det var hur som helst smockat med folk i köpcentret, kö till parkeringsplatserna och nästan kö för att komma in i köpcentret. När jag väl kom in i den gigantiska Carrefouraffären tog matinköpet minst en timme. Stor butik och man ville ju passa på att titta på vad de har för roliga grejer att äta också...
Jag lyckades även krångla mig ut och tillbaka till Pozo utan att krocka och väl tillbaka var bensinen slut både i bilen och för mig. Så det var lika bra att lämna tillbaka bilen och gå och lägga sig och läsa en stund.
Något vi funderat på mycket här nere är varför man envisas med att hyra ut bilarna med så lite bensin i tanken att man knappt kan ta sig till närmaste bensinstation innan den är helt slut. Varför?

I morgon hoppas jag vara pigg igen och drar då upp en sväng i bergen igen. Har sett en grusväg på håll som ser fin ut och jag vill prova, men vet bara inte hur jag ska ta mig dit. Får se om jag hittar den, eller en bättre karta som kan ta mig dit någon annan dag.

1 kommentar: