söndag 1 januari 2012

Gran Canara!


Vi har det grymt fint här på Gran Canaria. Perfekt väder 22 grader där vi bor och 15 i bergen. Nordlig vind som vanligt.

Först nyår, som blev annorlunda: Uppstigning 04.15 och avfärd till flygplatsen för avfärd. Mackan och Magnus åkte med Solresor och jag åkte med Apollo en och  en halv timme senare. Lite segt att vänta på Landvetter, men när man väl kom i väg var det bra. På Las Palmas blev upphämtade av Carlos, (även kallad Cowboyhatten) och åkte till Pozo. Pozo såg ut precis som det alltid gjort de 5 gånger jag varit här. De jobbar inte riktigt med att förnya sig i Pozo, kan man säga. Vi han med lite bunkring av mat och sen lite slappande. Vi hade köpt champagne och lagt den på kylning för att ha till 12-slaget. Vi hann dock bara med middagen. Efter den kom vi alla tre in i någon slags koma och sömnbristen gav sig till känna. Vi bestämde oss för att vila en stund, trots att det var fullt pådrag utanför fönstret med div spanska sånger av varierande kvalité, spelandes på högsta volym. Vi somnade givetvis alla tre och vaknade tio minuter efter tolvslaget. Ingen verkade riktigt bry sig om att det var nytt år, för det var ju så underbart skönt att sova. Det var det nyåret det, men ingen av oss verkade särskilt ledsen för att vi missade det. Champagnen är fortfarande kvar på kylning.

Dagen efter var vi nog de piggaste och minst bakfulla i hela Pozo och gav oss till slut ut på cyklarna. Rundan från Magnus gps ser ni på bilden ovan. Det där med att mjukstarta verkade inte vara vår grej, det blev en medvindsstart i rasande tempo ned till Arguinegin och sedan upp till Soria. 18% visade Magnus gps som mest lutning och det var väl rätt ok för mig som hade mtb, men lite jobbigare för killarna, som använde cross respektive landsvägshoj. Snabbt inköp av lite dricka och sedan vidare upp till Ayacata där vi tog ett kaffestopp. Ayacata är ett ställe där många cyklister gärna stannar och fikar och det är otroligt vackert där när mandelträden blómmar. Dock hade de inte börjat blomma än. Dagen till ära satt Sara Mustonen och fikade där. Nedfarten till Pozo gick snabbt, ca 1 timme till Pozo (jag vet att det tar minst 2 timmar att cykla samma väg åt motsatt håll) Det rullade så där bra med mtb:n jämfört med racern, jag fick trampa för fullt på raksträckorna, men det gick fint i alla fall.

Väl nere firades det med mariekex och nutella, perfekt för återhämtningen.

Hoppas kunna lägga upp lite fina bilder i veckan från alla fina ställen. Nu blir det mer mat strax!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar