onsdag 3 juni 2015

Stormintervaller mm


Igår var det halv storm här i Götet och hällregnade precis hela dagen. Man kan säga att jag vek ned mig och körde inne, men detta pass blev nog bra mycket hårdare och effektivare än det jag skulle kört utomhus, så nedvikning var det väl inte kanske ändå? Körde 20 st 1 min intervaller med 2 minuters vila. Första 10 gick riktigt bra och jag höll en kadens runt 110 på 3,0 kp. Efter de 10 var jag väldigt krispig och vilade en extra minut, körde sedan resterande 10 med samma belastning, men med lite långsammare kadens, 100-105. Detta gjorde att jag klarade de tänkta 20 st. Kollar lite i träningsdagboken och ser att jag aldrig gjort det innan. Men fy vad jobbiga de är! Även om pulsen inte blir jättehög, blir det istället anaerobt arbete så benen stumnar. När jag var klar med sista fick jag likt en skidåkare kasta mig ned på golvet i svetten och ligga och stirra ett tag.
Toppade dagen med ett sent, snabbt styrkepass, men undvek benövningar denna gång. Tänkte att de fått nog och vill inte heller köra mig helt slut inför Lida Loop på söndag.

Idag blir det en kortar skogstur och sedan en roadtripp till Nässjö, där jag ska lämna lite bilder och prylar och de gula Snabeltutarna.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Grymt bra jobbat, här är några som som säkert följer dig...
  http://www.alltommtb.se/tips/veckan-traningspass-60-sekunders-killer-intervaller/
  ; ) Börje

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Så måste det ju vara Börje!

   Radera