fredag 19 juni 2015

Midsommar eller var det jul?


Bjuder på en bild från Västgötacupen i brist på annat!

Härligt med midsommar hemma. Vi har bestämt oss för att inte göra något speciellt, mer än att äta sill. Själv har jag firat många år ätandes sardeller istället för sill på midsommar, eftersom jag befunnit mig i Italien.Jag uppskattar dock sill mer om det är midsommar. Folk blir förvånande när man inte ska göra något speciellt, här i stan flyr många fältet ut på landet eller till någon ö. Det känns lite som hysteri och di blir det ju ännu skönare att stanna i stan -det är ju lugnt här nu. Överlag är jag inte så mycket för traditioner och firande "bara för att man ska". Jag var bortrest både jul, nyår och på min egen födelsedag och gjorde då saker som jag gillar att göra -det är inte ett dugg synd om mig, jag är snarare privilegierad.

Största anledningen till att vi valde att stanna hemma var väderutsikterna, vi är så trötta på regnet och kylan. Ingen kan säga att jag är pjoskig, eftersom jag kör cyclocross på vintern i snöblandat och +2 grader. Men på sommaren vill jag ha sommarväder, det behöver ju inte vara cykelkcrossväder jämnt bara för att man gillar den disciplinen.     

Midsommar är ju också en helg där det traditionellt dricks mycket alkohol i Sverige, vilket märktes på bolaget igår. Av dem som handlade tror jag att jag var den som köpte minst mängd alkohol med den halvflaska rött vin jag shoppade. Det kändes lite konstigt när de flesta kom fullastade med både ölflak och spritflaskor. Det är bara att konstatera att det dricks mycket i Sverige och att storhelg för många är förknippat med att dricka mängder. Jag är absolut inte nykterist, men har andra intressen i livet än att dricka mängder.    
   


På träningsfronten har det varit ganska lugnt hittills denna vecka, eftersom jag känt mig trött och håglös (badbollshuvud =allergi igen?) Onsdag och torsdag med bara lätta 30 minuterspass -vilka kändes bedrövliga. Å andra sidan blev det nya rekord i både marklyft (75kg) och pullups: (8st), i tisdags. så så sliten kan jag inte vara. Hade tänkte köra mycket denna vecka, då jag haft mer tid för träning än vad jag brukar, men ibland får man ändra på planerna och lyssna på kroppen. Jag är inte särskilt orolig, då träningen varit kanonbra sen början av april. Resultaten på tävlingarna har ju också varit över förväntan. Nästa vecka åker jag till Italienska berg för lite träning och upphämtning av inspiration och energi. Då vill jag ha träningssug och pigg kropp!   
2 kommentarer:

  1. Vädret är verkligen bedrövligt. I Skåne är det t.o.m dåligt cykelcrossväder :-) Ska det vara midsommar så ska det vara fint, en sjö, en stuga och så. Vi tar också det lugnt med en sillbit. Bättre att köra ett landsvägspass i morgon med gänget. Glad Midsommar :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Sen är det bättre att träna i regn än att sitta ute och frysa.

      Radera