fredag 25 april 2014

Ciao Torbole!

Mackan och jag är framme i Torbole, vid kanten av Gardasjön. Flyg ned till Bergamo var en baggis, men vi är desto mer imponerade av vår egen bedrift att få in alla våra prylar i en Fiat500. Tjejen i biluthyrningen såg skeptisk ut när vi kom konkande med cykelväskor och väskor och skulle hyra bil. Ni vet när man är sådär lite dumsnål och vill ha billigast möjliga bil, eftersom den knapt kommer att användas mer än som transport till och från Torbole. Jo det går nog, sa Mackan. Hur det lyckades? Vet inte riktigt, men nån klyscha som "allt går, det är bara olika svårt" kommer väl till hands. Det var väl inte jättebekvämt att åka i bilen med all packing, men det funkade.

Jag måste säga att det är en fantastiskt söt bil, ungefär som en halv vanlig bil (man skulle dock ha den gamla modellen 500), man blir ju glad av att se den, för att den är så liten.

Idag var tanken att vi skulle börja med ett "lagom" jobbigt pass på runt 2 timmar och med inte alltför mycket klättring. Man kan säga att det sket sig redan från början. Jag lurade med Mackan på ett berg bakom vårt boende och han tyckte visst det var kul med uppför och ville bara fortsätta och fortsätta. Asfalt som övergick i grus, istället för mina tänkta 600-500 höjdmetrar, blev det ca 1300. Det kändes dock bra, trots att vattnet tog slut innan toppen. Sen bar det utför pp single trail ned till en by 10 km från Torbole. Bitvis var det kanonfina stigar och bitivis lite väl stökigt för att köra med en hardtail, men en omställning av FoX-gaffeln till mjukaste läge, gjorde att det blev riktigt bra. Lite snövandring fick vi också utöva, då det gått två laviner över stigen.  Det känns som om styrketräningen av överkroppen varit givande, då jag inte alls blev lita trött och spänd som jag varit innan. Nåt att tänka på för cyklister som ofta prioriterar nedre delen av kroppen. 

 Efter träningen blev det en liten sväng i den lilla byn, obligatorisk fika och utprovning av plattkeps. Visst blev jag snygg? Fast jag köpte ingen. Eftersom här är fullt av surfare så är det dock helt ok att ha plattkeps oavsett ålder.

Imorgon tänkte jag ge mig upp på ett annat berg, men Mackan vill köra platt. Ev. får vi dela på oss så att båda blir nöjda.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar