lördag 26 april 2014

"A very easy climb" -en groda och lite till!

I dag körde vi bland annat upp för Mont Velo upp till Passo Santa Barbara, något som skulle vara "a very easy climb" enligt besservissertysken på vårt hotell, i alla fall jämfört med den som han skulle köra (som vi körde igår). För övrigt ansåg han att 29"s hjul var alldeles för stora, men han hade inte testat det, plus att singelklinga kunde man inte ha, för det trampade man ut i nedförsbackarna. Ja ja många självutnämnda förståsigpåare ska man träffa innan öronen ramlar av. Då jag kört klättringen innan visste jag att det var en ganska mastig klättring, om än inte extremt brant (snittlutning ca 9,4%). Sen kan man ju välja att köra dubbelt så snabbt som förmodad besservisstyskfart. Vilket vi givetvis gjorde. Innan klättring hanns det också med 2timmar lite plattare körning i dalen på asfalt och grus. 

Så här såg jag ut före, vid startkaffet, (socker är väl bra?): 


Respektive efter: 

Rast i olivträdgård.

När vi kommit ned från berget, skarvade jag på med lite mer berg, medan Mackan åkte hem och fixade lite mat. Precis när jag klev innanför dörren drog regnet igång. Känns bra att fått till ett ordentligt pass idag, då det spås regn imorgon. Fast man vet ju aldrig, det kan lika gärna bli uppehåll. Väderprognoserna stämmer aldrig här kring bergen.

På vägen hittade vi denna fina groda. Eller är det padda? Rätt fin var den i alla fall


Mackan fick nog av uppör idag och åkte hem lite tidigare. 

Överallt är det så mycket utsikt att man inte riktigt vet var man ska plåta.
3 kommentarer:

 1. Jag kan inte riktigt släppa det här med att det är först idag som jag inser att Mackan kör en Cube Elite Super HPC Race, och du en Cube Litening Super HPC Race (även om den ska säljas), och att det är precis de cyklar som pryder min vägg här hemma.

  SvaraRadera
 2. Ha ha! Det var kul Jörgen. Hojta till om du vet nån som behöver en Cube Litening Super HPC Race :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte frun varit så lång hade den redan varit såld, men jag håller ögonen öppna!

   Radera