lördag 21 december 2013

Namur!Nu var det testkört och klart här i Namur! Det blev två varv med den helt nya cykeln och två varv med den gamla. Det är ju bra om man har kört lite på den nya hojen innan man ger sig in i hetluften, eftersom det var fullt av klistrig lera på banan och cykelbyten under racet därför kan bli aktuellt. Namurbanan är extremt krävande, både fysiskt på grund av alla höjdmeter (ca 65/varv) men även tekniskt med de branta utförskörningarna, kluriga kurvor, några ganska slagiga partier och skråpartier. Det var halt idag och kommer nog att bli ännu halare imorgon då det utlovas regn mer eller mindre hela dagen i morgon. Jag tyckte att de flesta partier gick ok att köra idag förutom två partier på skrå som gick dåligt. Får öva mer på det! Ett par riktiga lerdäck hade nog gjort susen.

Något vi inte har varit riktigt nöjda med är boendet som är ett vandrarhemsliknande boende. Det konstiga är att man inte får vara på rummet mellan 10.30 och 16.00, vilket inte vi fattade och blev inlåsta i huset. Det fanns dock personal på plats, som kunde köra ut oss. Som tur var hade vi en del ärenden att fixa, bland annat Manges cykel som hade dåligt vevlager. Det fixade sig lagom till den officiella träningen öppnade. Jag saknar att bo på slottet som förra året, men där var fullt så vi fick ta detta istället. Ett nedköp helt klart, men det är helt ok ändå den tid man får vara på sitt rum.

I morgon blir det hårt, det är många duktiga startande till start, bland annat Marianne Vos, Eva Lechner och Hanka Kumpfernagel, plus alla andra också då vill säga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar