fredag 21 september 2012

Till Kina med mtb:n, via Branäs och cyclocross!

Mina fina CX-skor.  Eccokänga i Barnstolek!
På måndag bär det av till Kina! Vi är 8 cyklister och två ledare från Sverige som fått äran att åka dit, men innan dess är det dags för premiärtävlingarna i svenska Cyclocrosscupen i Branäs, långt uppe i de värmländska skogarna. Med lite tur kan vi få riktigt fint cyclocrossväder, tex, 3 grader och regn. Det gäller att vänja sig från början. Helgen till ära har jag tagit på mig mina speciella cyclocrossskor. De är säkert över 15 år gamla, men är fortfarande riktigt sköna.

 Det ska bli riktigt skoj att tävla lite cyclocross igen. Har ingen aning om hur formen är, men banan ser ut att gå på mycket gräs och lite regn på det så blir det nog sådär lagom tungkört och slirigt.
Igår var jag med på cyclocrossträningen med MCK och "Muris" i spetsen. Det var riktigt roligt, vi övade svängar och starter med "fel" fot iklickad bland annat. Mina ben var rätt trötta efter ett pass tidigare på dagen, då jag körde backintervaller. Banan i Kina ser ut att vara väldigt kuperad med 270 höjdmeter klättring per varv. En fyra-fem varv kommer vi minst köra, så det kan ju vara bra att förbereda kroppen på det.

Minsta gemensamma nämnare mellan Branäs och Guiyang, som staden heter i Kina är troligtvis regn. Regn i Branäs och regn i Guiyang, det ena kallt och det andra varmt. Tur att man blivit van genom Göteborgsvädret!

2 kommentarer:

  1. Kina! Coolt! Heja dig - hoppas det går bra och blir riktigt kul - både i det varma och det kalla vädret!

    SvaraRadera