söndag 3 juni 2012

Tävlingsfri helg och Miniyngwie!

I helgen blev det ingen tävling för min del. Tanken var att jag skulle åka till Danmark och SramLiga, men det visade sig bli mycket dyrare än jag hoppats på. Närmast var det ju att ta färjan Götet-Fredrikshamn och den visade sig kosta en del. Försökte få med mig någon för att kapa kostnaden till hälften, men ingen ville hänga med och då bestämde jag mig för att spara pengarna till ett annat race istället.

Känns tråkigt och frustrerande att jag inte kunde åka, då jag var race-sugen, hade ny fin bil och tycker att man ska stödja de UCI-race som danskarna anordnar så de blir kvar i framtiden.
Min nya plan var istället att köra Kattegattstouren i Varberg, i år Sverigecup och 45 minuters resväg hemifrån. Men. Då jag inte anmält mig skulle det kosta 800 spänn att efteranmäla sig för två dagars tävlande och dessutom skulle jag bli ensam tävlande i damklassen och då kändes det ju högst "ovärt" att åka dit (i Danmark tar de för övrigt 50 kronor extra för de som vill efteranmäla sig till ett UCI-race en timme innan start...).

Nåväl jag vill så mycket. Koppen var väl ändå trött efter den långa resan hem, sömnbrist och mycket stående och gående i veckan. Rent träningsmässigt har det varit en rätt kass vecka faktiskt, främst på grund av den sena hemkomsten i måndags natt, några i sista sekund ändrade möten och ganska mycket jobb (i alla fall för att vara jag).

I fredags var ett sånt där pass då benen var helt kassa och man undrade om de gett upp totalt. Träningspasset blev trots detta ett av de bättre i år, då jag äääntligen körde ner för Mini-Yngwie!
Mini Yngwie är ett stendropp i Änggårdsbergen som jag haft som mål att köra men inte riktigt vågat. Egentligen inget svårt alls, det är bara det att min hjärna fått för sig att jag skulle krascha och slå ihjäl mig om jag körde ner där. Det visade sig vara lätt som en plätt, så helt obefogad feghet från min sida.
Namnet kommer för övrigt från det "riktiga" Yngwies Drop vid Fiskartorpet i Stockholm. Mini Yngwie är kanske 1/4 av detta. Bra början alltså. Namnet sägs för övrigt komma från att självaste Yngwie Malmsteen någon gång kastat ned sin gitarr där. Låter som en skröna i mina öron, men om någon säkert vet att detta är sant, så hör av er!
Mini-Yngwie

Idag blev det ett distanspass på mtb:n i både skog och på väg. Gött att kombinera lite. På vägarna mötte jag en massa cyklister på lvg-hoj så här inför Vätternrundan. En del hetsade rätt ordentligt på vägarna. Jag kan tycka att det är lite onödigt att behöva visa att man med sin 6,5kg:s racer faktiskt kan åka om och ifrån någon som kör mtb med fethjul i distansfart, men mår man bra och blir inspirerad av det, så ok.

Utöver detta har jag inventerat bagageutrymmet på Peugeot:en. Det visade sig att jag kunde ligga raklång där, så det finns gott om plats. Inte för att jag tänkt sova i den, men det är ju bra att veta att det går om man nu skulle bli dödstrött på någon resa..


 

2 kommentarer:

  1. "Mini-Yngwie" ser riktigt bra ut! Jag har inte lyckats hittat dit än, trots drygt 10 års cyklande i Änggården;-) var ligger det i Änggården?
    Björn GCK

    SvaraRadera
  2. Det ligger när man åker upp vid lilla Ängården, på höger sida om man åker uppåt. En bäck strax nedanför. Det är lite setenhällar där. Man ser lite cykelspår ovanför och nedanför. Jag kan visa någon dag annars :)

    SvaraRadera