söndag 10 juni 2012

Lida Loop gillar nog inte mig...

Lektion 1: "bära cykel" Foto: Johan Stegfors, X-Kross

Jag måste att verkligen säga att jag gillar Lida Loop. Grymt fina stigar, bra evenemang, härlig stämning och trevliga männsikor. Blev dock idag åter en gång påmind om att kärleken inte är besvarad. Lida Loop gillar inte mig, han/hon/hen kan inte i ens tänka sig att vara kompis.
Vi var faktiskt kompisar för flera år sedan när loppet var nytt och jag lyckades få till några 2:a och 3:e platser. När jag sen förklarade  att jag "ville mer", var det värstopp. De senaste åren har det alltid varit strul på detta långlopp, det har varit väggningar och punkteringar om vart annat.

Så i år var jag riktigt taggad när jag låg 2:a under en stor del av loppet. Det kändes ganska bra och framför allt var det breda styret riktigt najs på de tekniska och snabba partierna.
Någon kilometer innan andra langningen växlade jag och kedjan hoppade över största drevet bak och kilade fast sig mellan ekrarna och kassetten. Försökte dra för att få loss den, men insåg ganska snabbt att jag inte skulle klara det själv, den satt som berget.

Tänkte att de kunde hjälpa mig i tekniska zonen och tog cykeln och sprang/gick dit. Killarna där kunde inte heller få loss den "manuellt", så vi fick plocka bort kassetten för att få loss kedjan. Detta tog ju i tävlingssammanhang en evighet och när jag väl kom på cykeln, hade 2:a platsen förvandlats till en 5:e plats med många minuter upp till täten. Kedjan han fastna en gång till innan jag kom i mål och jag var givetvis arg som ett bi, frustrerad och besviken. Men så är det när man blir brädad av någon man tycker om.. Det gör ont, men det går över.
Vann gjorde Emmy som var stark, 2:a Ann och trea Angelica.

En liten tröst är att det fanns andra som fick bära cykel idag, som tex Juien Absalon på EM i Moskva. Kanske lite värre för honom:
Fick också bära...

 På tal om EM, så gjorde Emil Lindgren idag ett super race och blev 9:a, Grattis till honom!

Nu är det hemfärd, klassisk ihopbrytning och igenkomning. That is racing!

10 kommentarer:

 1. Jodå Åsa, Lida Loop gillar verkligen dig! Den har bara lite svårt att få fram det :-)

  Nästa år blir det andra bullar helt enkelt, så det så!

  Kram från Skogs

  SvaraRadera
 2. Tror ni verkligen det?? Iofs. Kärlek börjar ju alltid med bråk... Har ett år på mig att fjäska för Loopen. Nästa år ska jag få den på fall!!!
  Tack för ett superevenemang :)

  SvaraRadera
 3. Men så knäckande när det som ska funka strular! jag genomförde mitt första lopp - tack för peppen. Jag är faktiskt nöjd, även om jag har sjukt mycket att lära och ta igen. Den tekniska cyklingen är svår - och mängd/längd fanns inte heller i benen, vilket jag ju visste om. Satsar på att komma under 4 timmar nästa år!

  jag tror du kommer stärkt tillbaka - och då är det din tur!

  SvaraRadera
 4. Det där var visst nåt som gick i går.
  Jag stod och kollade vid andra varvningen när du kom springande och strax efter dig kom em kille i H30 och och klämde in kedjan mellan staget och stora klingan, och på första loopen strax innan jag bröt för att kroppen inte ville vara med så stod en annan kille och slet i kedjan.

  Du kommer igen, precis som jag tänker göra. Typ. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten, vad är "brett" styre för dig. Bara nyfiken...

   Radera
 5. Mitt nya är 65 eller 66 cm. Jag hade 58 cm rakt innan så det är rätt stor skillnad. Och så är jag rätt smalaxlad också :)

  SvaraRadera
 6. Måste bara få säga at du har så grymt snygga cykelkläder på den där bilden!!

  Vad gäller lidas kärlek till dig så tror jag på den;)

  SvaraRadera
 7. Tack Helena :) Jag har faktiskt haft förmånen att få designa dem själv, tillsammans med Kalas :D

  SvaraRadera
 8. Och lyckats har du med desingen! Kankse börja sälja vidare:)

  SvaraRadera