fredag 1 april 2011

Konsten att sko sig!

Här om veckan var det dags att äntligen hämta mina nya cykelskor. 
Det här med skor är oftast ett problem för mig. Ett mycket större problem än vad man skulle kunna tro. Allt beror på att någon för länge sedan bestämt sig för att det gott fick räcka med ett par fötter i storlek 35 för min del och därefter blev jag "tillverkad" med dessa fötter . Störst problem är det med sportskor, eftersom jag oftast måste ha så kallade "tjejskor". Av ca 9 märken av 10 görs nämligen tjejskor i mycket enklare och billigare material som inte alltid räcker till för idrottande på elitnivå. Och dessutom, även om det är en tjejmodell, brukar ändå börja i storlek 36, vilket oftast är för stort ändå. 

Det finns dock undantag då det gäller cykelskotillverkare. Under vintern har jag kört i ett par superfina och bra skor från Mavic, men då den minsta storleken är minst en storlek för stor, blir det inte optimalt. Efter att ha sonderat cykelskoterrängen, stötte jag på en gammal bekant, nämligen Bontragerskon. Under min tid i Fisher teamet körde vi Bontrager skor och jag vet att de passar min fot bra och att det är bra skor. Modellen är RXL, vilket är snäppet bättre än jag hade i teamet. Jag hade tur att det fanns endast två par kvar i min storlek. Får passa på att tacka  Peter och Kaj på TREK Sweden i Halmstad för hjälpen, med att fixa två par superskor till superpris.     

Jag är lite av en skosamlare faktiskt, i alla fall sportskosamlare. Lite snabbt räknat har jag 9 par cykelskor för tillfället av varierande skick. Men nu ska jag försöka att slänga åtminstone två par!

Utöver detta vill jag passa på att tipsa om en ny cykelhemsida: alltomcykel.se
En snygg och trevlig cykelsida tycker jag. Kul med lite nytt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar