söndag 10 april 2011

13:e i Nalles

Det blev en 13:plats idag i Nalles. Inte superbra, men inte heller superdåligt. Termometern visade över 25 grader. Benen hade bestämt sig för att det var segdag, så jag fick verkligen bita i för att orka de 4 varven. Med tanke på det får jag vara nöjd med insatsen, jag lyckades ju ändå plocka några få men ack så viktiga världsrankingpoäng, vilket var målet.
De sega benen gav en dålig start och jag hamnade långt bak, vilket inte var till fördel eftersom varvet, efter startloopen, började med en 150 höjdmeters klättring som knappt var omkörningsbar. Efter den kunde jag köra upp mig lite och hade ändå hyfsat flyt uppför o nedför, men utan det där riktiga drivet i benen. Jag fick dock god support med vätska av Team Kalas profflangare Isabelle, annars hade det inte gått i värmen.
Ett litet irritationsmoment under tävlingen var att tävlingsarrangören bestämt sig för att vi tjejer nog inte klarar av att köra lika svårt och lika jobbigt som killarna. Istället för den ordinarie startloopen, en jätteklättring på asfalt (som jag givetvis rekat dagen innan tillsammans med Kalaskillarna), hade de gjort en annan lättare loop för tjejerna, som var i princip utan klättring utan istället gick mestadels nedför. Tanken med startloop är ju annars att det inte ska bli så trångt när banan smalnar av, men denna loop hade motsatt effekt och fältet var samlat in på stigklättringen. På den första tekniska utförslöpan hade dessutom bestämt sig för att tjejerna var tvungna att köra en sk "chicken line", de hade helt enkelt satt för det svåra spåret. Själv hade jag förstås tränat det svåra och tänkte köra det då det gick snabbare. Blev lite konfunderad, men det gick bra i alla fall. I herrklassen hade de istället satt för "chicken line", fick jag veta senare. En sak är det väl om  vi kör färre var varv för att vi kör långsammare än herrarna och tävlingstiden ska vara ungefär en viss tid. Men enklare? Det är ju på sådana här typer av tävlingar man ska träna på svåra saker inför större lopp, där det definitivt inte kommer att vara lättare. Hoppas på bättring :)

Herrklassen var herr Nilsson ende svensk i mål, Darvell fick andningsproblem och Wengelin kraschade tidigt i loppet och hamnade på sjukan.
Tyvärr inga bilder från racet ännu jag letar.
I morgon blir det hemfärd från Italien, men jag hade gott kunnat tänka mig att stanna kvar några dagar i värmen och i bergen. Ciao!


    

      

2 kommentarer:

  1. Oj, hur är det med Wengelin nu då? Och Darvell?

    SvaraRadera
  2. Det är väl efter omständigheterna ok med båda i alla fall, efter diverse omplåstringar mm.

    SvaraRadera